Mai întâi, trebuie să facem diferență între Deep Web și Dark Web – Dark Web face parte din este cea mai ascunsă zonă a internetului, preferată de cei care desfășoară activitați ilicite. Totuși, nici navigarea pe site-urile din Deep Web nu este chiar lipsită de pericole.

Pentru a intra acolo este nevoie, la fel ca și în cazul Dark Web, de instalarea browserului TOR. Odată ce ai ajuns în cele cele mai ascunse colțuri ale internetului sunt câteva lucruri pe care ar fi indicat să le eviți.

Uite câteva site-uri mișto de pe Dark Web pe care nu le vei găsi în Google.

De exemplu, ai grijă să nu intri pe link-uri malițioase. Pe lângă posibilitatea de a-ți infecta calculatorul cu programe făcute de hackeri pentru a-ți fura datele și banii există și cea de a intra pe site-uri ilegale. Așa că, în momentul în care decizi să faci o incursiune în tainele internetului, verifică site-urile și link-urile pe care intenționezi să le accesezi.

Un alt lucru pe care ar fi bine să eviți să-l faci când navighezi pe Deep Web este efectuarea plăților. Asta pentru că Deep Web este considerat a fi o platformă prea puțin sigură. Pentru a evita eventualele neplăceri de ordin financiar e mai bine să nu cumperi nimic de acolo și nici să introduci datele de pe card.

Află și cât costă ID-ul de Facebook sau Gmail pe Dark Web.

Nu în ultimul rând, fii atent la tipul de conținut pe care-l accesezi. Evită site-urile care propun lucruri ilegale - cumpărăturile de arme, droguri, acte falsificate sau care oferă posibilitatea de a ”cumpăra” asasini la comandă - sau cele care conțin materiale pornografice.

Deși e interesant să vezi ce se află sub netul pe care-l știm noi, este extrem de ușor să te pierzi în acea lume.