Potrivit barometrului afacerilor de tip startup din România, 17% dintre antreprenori consideră că accesul dificil la finanțare este cel mai mare obstacol când vine vorba despre începerea și dezvoltarea unui business. 12% cred că fiscalitatea excesivă este cel mai mare obstacol.

Dacă te numeri printre norocoșii care au reușit să obțină o finanțare sau care nu au avut nevoie de una până acum, tot rămâi cu problema fiscalității excesive. Pe lângă costurile ce țin de inițierea, menținerea și dezvoltarea afacerii, mai există costuri mari care țin de ”relația” cu statul. Așadar, orice ban contează, iar dacă de moarte și de taxele statului nu poți scăpa, de costurile băncilor te poți feri, dar trebuie să fii documentat.

Un cont de persoană juridică sau de companie la o bancă îți permite să faci plăți și să încasezi bani. Dar fiecare tranzacție, fiecare interogare de cont înseamnă bani pierduți. Iar dacă banii vin cu țârâita și pleacă la fel, înseamnă mai multe tranzacții și, deci, o sumă mai mare dată băncii. Pe scurt, nu prea îți permiți să fii sărac.

De asta, în momentul în care alegi o bancă, trebuie să verifici foarte atent toate costurile. Majoritatea băncilor percep comisioane pentru diverse operațiuni, însă cei de la Banca Transilvania vin cu o abordare inedită în acest sens, numită ”Nelimitat în rețeaua BT”.

Noi am stat de vorbă cu reprezentanții Banca Transilvania pentru a afla mai multe despre relația companiei cu antreprenorii și IMM-urile, dar și despre noul pachet Nelimitat BT. Astfel, am aflat că banca încearcă constant să simplifice modul în care clienții interacționează cu serviciile pe care le au la dispoziție.

”BT este astăzi un veritabil loc de întâlnire al IMM-urilor din România și am văzut pachetul «Nelimitat în rețea» ca pe un bun prilej să facilităm legăturile între clienți pe platforma băncii. Rezolvăm și câteva dureri, atât ale lor, cât și ale noastre. Fiind banca IMM-urilor de când ne știm, am învățat cât de mult contează ușurința cu care faci plăți și folosești contul firmei. De-a lungul anilor am lansat inițiative, unele considerate radicale, de simplificare a colaborării cu banca. Multe având mare priză la public. În timp, ne-am încurcat în propria știință ☺ având prea multe pachete de cont pentru micile afaceri nu facem decât să le…complicăm alegerea. Nelimitatul rezolvă această problemă, înlocuiește produse existente și propune o ofertă cuprinzătoare. Rezolvă și una din principalele surse de comentarii din partea întreprinzătorilor (comisioanele intrabancare) și include servicii pe care aceștia le utilizează zilnic cum ar fi aplicația de mobile banking BT24, cardurile de business sau multe altele”, a declarat Tiberiu Moisă, Director General Adjunct - Banking pentru IMM.

Ce este ”Nelimitat în rețeaua BT”, pachetul de cont curent gândit ca un abonament de telefonie mobilă

Ne-am obișnuit deja cu abonamentele nelimitate ale operatorilor de telefonie: ni se oferă minute și SMS-uri nelimitate, unii oferă chiar și trafic nelimitat. ”Nelimitat în rețeaua BT” împrumută această filosofie și oferă IMM-urilor operațiuni nelimitate în cea mai mare rețea BT.

Mai exact, cum te ajută Banca Transilvania să reduci costurile companiei tale? Prin costuri fixe cu bancă. Adică, tu plătești o dată pe lună și ai incluse lunar operațiuni nelimitate în rețeaua BT, plus alte beneficii prin extraoptiunile oferite. Poți face oricâte operațiuni dorești cu partenerii tăi în rețeaua BT, unde găsești cea mai mare acoperire a IMM-urilor din România, iar comunicarea cu ei devine mult mai ușoară.

Costul pachetului ”Nelimitat în rețeaua BT” este de 21 de lei/lună, iar acesta include: plăți intrabancare cu ordin de plată, realizate prin BT24 Internet Banking & Mobile Banking; plăți intrabancare cu cecuri sau bilete la ordin; plăți în valută intrabancare realizate prin BT24 Internet Banking & Mobile Banking; încasări intrabancare cu ordin de plată; încasări intrabancare cu cecuri sau bilete la ordin; încasări în valută; cardul de debit Visa Business Silver – emitere și mentenanță anuală; BT24 Internet Banking și Mobile Banking – abonament lunar; administrare de conturi curente la BT; depuneri de numerar în contul companiei de către delegați şi împuterniciți; servicii de tip alertă, pentru a primi informații despre banii din cont: BT Alert 40, abonament lunar care cuprinde 40 de SMS-uri.

La fel ca la un abonament de telefonie mobilă, există și o serie de extraopțiuni, pentru cei care știu că fac mai multe tranzacții cu clienții altor bănci. Costurile pentru extraopțiunile în lei (adică acele operațiuni efectuate în moneda locală) încep de la 15 lei pe lună, iar cele pentru extraopțiunile în valută încep de la 18 euro pe lună.

Banca IMM-urilor

Moisă a vorbit și despre antreprenorii care deja folosesc serviciile Băncii Transilvania. Numărul acestora ar fi de peste 200.000.

”Ideea de «nelimitat în rețea» aduce valoare unui client în măsura în care mulți dintre partenerii tăi de afaceri sunt tot în BT. Astăzi sute de mii de întreprinzători au contul la banca noastră și șansele să folosești acest pachet în beneficiul afacerii tale sunt semnificative. În plus, aceste sute de mii de business-uri intră în relație cu un număr și mai mare de persoane fizice (antreprenori, salariați ș.a.m.d.) cu cont la BT, și asta face ca pachetul Nelimitat să fie chiar Nelimitat. Pachetul are o structură simplă, de servicii incluse pe care orice întreprinzător le poate ajusta după cum dorește folosind extraoptiunile. Intrați pe site, haideți la BT, începeți conversații pe subiect în social media, vorbiți cu cineva în BT, colegii mei vor fi încântați să vă arate ce se poate face”, a mai declarat Directorul General Adjunct - Banking pentru IMM.

Care este strategia BT privind IMM-urile/ companiile și ce efecte ar putea avea pachetul “Nelimitat în rețeaua BT” pentru acestea? Potrivit lui Moisă, scopul este ”să fim cât mai bine conectați la acest univers de oameni întreprinzători, să rezolvăm probleme reale, să reușim să fim acolo atunci când este nevoie. Este astăzi BT o astfel de bancă? Încercăm să devenim mai buni, lansăm afaceri noi (ultimul exemplu BT Mic – dedicată creditelor pentru afaceri mici și foarte mici). Dacă un IMM-ist o să vă spună că preferă BT pentru că aici afacerea lui găsește cele mai multe opțiuni de sprijin, un mod de lucru relaxat cu bancă și o atmosferă pro business-urile mici, înseamnă că avem o strategie coerentă”.

Moisă a reamintit și de programele de educație managerială și antreprenorială ale Băncii Transilvania. ”Ne așteptăm ca «Nelimitatul în rețea» să dea o forță suplimentară acestui număr extraordinar de firme care au încredere în noi. În general BT este o bancă accesibilă pentru afaceri, indiferent de dimensiunea sau vârsta acestora, fie că sunt firme tinere sau deja consacrate. Avem și alte idei în minte în legătură cu potențialul antreprenorial al clienților noștri. În paralel dezvoltăm și programele de educație managerială ale BT Club unde zecii de mii de oameni participă la sesiunile noastre gratuite de pregătire și unde, da, alte legături se formează!”, a conchis Tiberiu Moisă, Director General Adjunct - Banking pentru IMM.