Preluarea pachetului majoritar implică extinderea echipei de management care va asigura succesiunea companiei.

D-Toys este o companie fondată de către Tibor Fustos în 2001, iar anul trecut a avut venituri de patru milioane de euro, fiind cel mai mare producător independent de puzzle-uri și jocuri educaționale din România.

Compania produce jocuri educaționale, jocuri de societate și puzzle-uri dedicate copiilor între 3 și 14 ani, printre cele mai renumite fiind Jocul Autostrăzilor, Animale din România, Alias, Capitalism Original, Șapte dintr-o lovitură, Bătălie Navală, Dacii și Romanii.

D-Toys deține o fabrică modernă cu 90 de angajați în Sfântu Gheorghe, dar compania este prezentă și pe segmentul de distribuție atât în România, cât și în Germania sau Franța.

Noul management vizează ca în următorii ani să se concentreze pe creșterea vânzărilor online, dezvoltarea în piețe precum Germania, Austria, Elveția și mărirea capacității de producție și creație pentru a răspunde cerințelor publicului din țările vizate.

“Această tranzacție cu Black Sea Fund ne va permite să creștem accelerat compania și gama de produse, să îmbunătățim procesul de inovație și să creștem masiv notorietatea produselor noastre în România, dar și în țări precum Germania, Austria, Elveția. Venirea lui Alex Bute și a noii echipe de management, experiența internațională aprofundată și entuziasmul lor de a se alătura afacerii noastre îi fac un partener ideal pentru a construi pe fundamentul existent”, spune Tibor Fustos, fondatorul D-Toys.

“Clienții noștri se îndepărtează tot mai mult de importurile ieftine din China și caută divertisment, calitate și inovație, iar noi suntem poziționați ideal pentru a-i servi în Europa și nu numai, fiind unul dintre puținii producători integrați din UE. De asemenea, sunt încântat să construiesc o cultură și mai puternică pentru a ne servi clienții prin extinderea forței de muncă actuale cu peste 40% în următorii ani.”, a spus și Alex Bute, viitorul CEO al companiei după finalizarea tranzacției.

Cornel Fumea, partener Black Sea Fund I Cooperative UA a spus că “Am fost foarte impresionați de modul în care Tibor și echipa lui au reușit să dezvolte compania și suntem siguri că acest parteneriat poate reprezenta începutul unei povești fantastice de creștere. D-Toys este o companie cu o evoluție remarcabilă, care activează într-un mediu de afaceri favorabil, iar produsele sale de bază sunt foarte bine poziționate pe piața locală. De asemenea, D-Toys este platforma potrivită pentru potențialele ținte de achiziții pe care le vom monitoriza în mod activ în perioada următoare. Suntem nerăbdători să contribuim la dezvoltarea viitoare a companiei și să lucrăm îndeaproape cu Tibor și echipa lui”.

Black Sea Fund I a fost asistat în această tranzacție de către bpv Grigorescu Ștefănică, în timp ce D-Toys de către Saxum Corporate Finance și Schoenherr & Asociații.