The International este cunoscut pentru faptul că este cea mai importantă competiție de Dota 2 din lume, dar și pentru faptul că valoarea premiilor crește de la an la an. În 2021, valoarea totală a premiilor pusă la bătaie este de 40 de milioane de dolari.

Deși știm că turneul se va desfășura, nu este încă foarte clar dacă și fanii vor fi prezenți. „Pe măsură ce continuăm să planificăm evenimentul în jurul peisajului în continuă schimbare prezentat de pandemia globală, accentul nostru rămâne pe găsirea de modalități de a organiza un turneu de înaltă calitate în cel mai sigur mod posibil”, au scris reprezentanții Valve într-un articol pe blog. „Acest lucru înseamnă că vom oferi detalii suplimentare despre opțiunile de participare pe măsură ce adunăm mai multe informații despre cum evoluează pandemia. Ne așteptăm să putem împărtăși mai multe informații cu comunitatea în luna iunie. ”

Ca parte a anunțului, Valve a introdus, de asemenea, o nouă caracteristică în Dota 2 denumită cluburi de suporteri. Jucătorii pot cumpăra obiecte virtuale, cum ar fi ecusoane și imagini pentru ecranele de încărcare, iar 50% din vânzări vor merge direct către echipa lor esport preferată. Inițial, jucătorii vor putea susține 17 echipe, urmând să fie adăugate mai multe în timp. „Pe măsură ce este trimis și aprobat mai mult conținut de la alte echipe, acestea vor fi adăugate în mod regulat la această listă”.

În 2020, pandemia a forțat majoritatea competițiilor sportive din întreaga lume să treacă în online. Cu toate acestea, în acest an, unele evenimente în persoană au început încet să se întoarcă. Riot organizează în prezent turnee League of Legends și Valorant în Islanda, în timp ce Liga Overwatch intenționează să organizeze mai multe meciuri live în China.