Magic Leap a fost unul dintre startup-urile cele mai populare printre investitorii din Silicon Valley. A primit 1,4 miliarde de dolari deși publicul larg nu știa ce urmează să lanseze, doar că lucrează la realitate augmentată. Magic Leap One e o pereche de ochelari care se prind pe după cap și care oferă o experiență de realitate mixtă, în care se poate vedea mediul înconjurător, dar și bucăți de realitate virtuală.

Momentan Magic Leap nu a anunțat un preț pentru această cască de realitate augmentată sub forma unor ochelari, o combinație de Google Glass și Microsoft Hololens, doar că vor fi pe piață în versiunea pentru dezvoltatorii de aplicații în 2018. Apoi va urma marea dificultate pentru orice startup în acest domeniu: să convingă programatorii să dezvolte conținut pentru realitatea augmentată.

Lansare în 2018

Magic Leap One reprezintă ochelarii puși pe cap, dar și un dispozitiv conectat în permanență la aceștia care poate fi purtat la curea sau în buzunar (trebuie un buzunar mare). Dispozitivul, care e un computer extern, de fapt, arată ca un puc, având o formă circulară, doar că e mult mai mare. î

Ce promite Magic Leap One? Că dispozitivul poate fi controlat cu vocea, gesturi sau cu ochii. De asemenea, Magic Leap promite că unele imagini de realitate augmentată vor fi persistente. Adică poți să pleci din cameră, iar la întoarcere vor fi acolo. Practic, ideea ar fi să poți proiecta pe un perete gol televizorul sau un video, să poți vedea statistici dacă ești la muncă, să poți să faci browsing cu ochii, în timp ce scrii la un articol.

Imaginile prezentate până acum sunt spectaculoase, dar se va vedea dacă investiția de 1,4 miliarde de dolari a avut sens. Printre investitori sunt Google sau Alibaba, care consideră că tehnologia va exploda în anii următori.

Vrei să testezi Magic Leap? Te poți înscrie pe site-ul oficial al proiectului pentru a fi contactat în 2018.

Povestea Magic Leap a fost spusă de Wired mai jos.