Poate nu dispui de suficienți bani pentru a-ți duce afacerea la următorul nivel sau ai nevoie de mentorat din partea unor oameni experimentați, care au trecut prin eșecuri și afaceri de succes și care te pot învăța ce să eviți și ce să faci pentru te număra printre cei care reușesc în antreprenoriat, sau măcar te pot ajuta să-ți structurezi mai bine lucrurile.

În orice caz, un accelerator de afaceri se poate dovedi mai mult decât benefic pentru un startup. Am găsit pe Tech.co un clasament al celor mai bune programe de accelerare din Statele Unite. Poate te inspiră și vei dori să faci parte din cohorta de echipe pe care le au în portofoliu.

Unul dintre cele mai bune este Y Combinator, un program de trei luni, care organizează sesiuni de două ori pe an și care investește cam 120.000 de dolari în startup-uri. Pe lista Y Combinator se află unicorni precum Airbnb, Dropbox sau Reddit (și viitorul unicorn Coinbase) – valoarea de piață totală a companiilor în care au investit cei de la Y Combinator depășește 65 de miliarde de dolari. TwoTap, un startup românesc, a fost primul din țara noastră acceptat în cadrul acceleratorului.

500 Startups, un accelerator de tip seed și un fond de venture capital dedicat startup-urilor early stage. În portofoliu sunt companii precum Twilio, Udemy, iar investițiile au fost făcute în mai mult de 1.600 de companii din peste 60 de țări. 500 Startup primește aplicații pentru un nou batch de startup-uri, care vor începe ”cursurile” pe 22 iulie în San Francisco.