Softbank a achiziționat Boston Dynamics, care produce roboți în formă de animale, care pot fi folosiți inclusiv pentru zonele de război, unde sunt mine antipersonal, dar și startup-ul Schaft, deținut tot de Alphabet.

“Astăzi sunt multe lucruri pe care nu le putem rezolva cu ajutorul capacităților umane. Roboții inteligenți vor fi următorul pas pentru revoluția informațională”, a spus Masayoshi Son, șeful Softbank. Softbank nu e la prima incursiune în lumea roboticii. Ei au creat umanoidul Pepper, care poate fi un asistent în casa omului sau pentru bătrâni. Pentru că Japonia este o piață cu apetență la tehnologie nouă și roboți, Softbank vrea să dezvolte această zonă. În același timp, Google încerca de multă vreme să vândă Boston Dynamics, poate și pentru că roboții creați de firma aceasta sunt puțin înfricoșători.

Și pentru că, în cazul Boston Dynamics, imaginile contează mai mult decât cuvintele, în paginile următoare puteți vedea unele dintre cele mai ciudate creaturi făcute de firma americană. Descoperiți clipurile folosind butoanele de mai jos.