Da, știu, ai lansat un startup și îmi vei spune că un concediu e ultimul lucru la care te gândești în acest moment. Faci, însă, o mare greșeală. Câteva zile libere, departe de business, se pot dovedi extrem de benefice fix pentru dezvoltarea lui. O recomandă chiar antreprenori cu afaceri de milioane de euro. Îți voi da câteva motive pentru care ar trebui să faci din călătorii o prioritate.

Sunt sănătoase – stresul se poate dovedi extrem de nociv pentru sănătatea ta și poate conduce chiar și până la depresie. Fie că alegi să călătorești în interes de muncă sau pentru a te bucura de câteva momente relaxante, câteva zile în afara biroului pot reduce stresul.

Te inspiră – un pas în spate te poate ajuta să vezi mai bine imaginea de ansamblu. Vei vedea că odată ce te relaxezi, soluțiile pe care le cauți vor veni singure, ca prin minune. În plus, în călătorie poți întâlni oameni mișto care îți pot oferi un alt punct de vedere.

Te ajută să creezi conexiuni importante – călătoriile de afaceri îți pot aduce o grămadă de noi parteneri de afaceri, sau oameni care te pot ajuta, ulterior, cu sfaturi ori îți pot facilita accesul la potențiali investitori pe care îi au în propria rețea de cunoștințe.

Poți găsi aici și alte motive pentru care nu ar trebui să-ți petreci tot timpul doar în birou chiar dacă ești un antreprenor la început de drum.