În luna septembrie poți aplica, dacă ai un startup, la câteva acceleratoare sau incubatoare organizate în Europa. Putem observa că se caută multe companii din domeniul e-commerce, dar am descoperit un incubator pentru creatorii de jocuri, lucru mai rar. Astăzi afli care sunt programele la care poți să mai aplici în septembrie.

Startup Path by MasterCard

Startup Path e organizat de MasterCard și se concentrează pe comerț, așa cum era de așteptat. E un program de șase luni, dar care se desfășoară în mare parte virtual, cu doar două săptămâni de sesiuni face to face.

După acest program de accelerare, MasterCard nu ia equity, ci o opțiune prioritară dacă decide să investească într-o rundă ulterioară. Ediția de anul acesta are loc la Dublin, dar programul încearcă să fie cât mai global și să accepte startup-uri din diverse zone ale lumii.

Startup-urile care vor să aplice ar fi trebuit să aibă măcar o rundă seed anterioară, cu un produs lansat sau în trial. De asemenea, soluțiile trebuie să atingă o piață relativ mare și să rezolve o problemă a utilizatorilor.

Aplicațiile se termină pe 18 septembrie.

Gamebcn

Gamebcn e un incubator foarte nișat, dar care se adresează unei piețe destul de ignorate. Organizat chiar de către guvernul catalan, Gamebcn e un incubator pentru jocuri, care durează șase luni.

Programul se adresează celor care vor să o ia pe această cale, pornind de la o idee și terminând programul de șase luni cu un proiect deja finalizat. După Demo Day, echipele selectate vor intra într-un program de accelerare de opt luni.

Gamebcn oferă traning. mentorat, networking și un program de burse. Participanții vor primii o bursă de 4.000 de euro

Poți să aplici până pe 20 septembrie. 

Startupbootcamp E-Commerce

Startupbootcamp E-Commerce e adresat, după cum îi spune și numele, acelor produse din diverse domenii ale comerțului online, de la ads, marketing, mobile advertising, afiliere, platforme, data analytics, tools sau security.

Startupbootcamp oferă 15.000 de euro seed funding pentru fiecare echipă acceptată în program. Programul are loc la Amsterdam și necesită mutarea acolo pentru toamnă/iarnă. Practic, vor fi 100 de zile de lucru și un Demo Day.

Deadline-ul e 30 septembrie.

Nordea Startup Accelerator

Nordea Startup Accelerator este un program mai lejer de accelerare, axat și pe o componentă educațională puternică. E un program intensiv de trei luni, în colaborare cu Nestholma Venture Accelerator.

Programul caută inovații din domeniul digital banking, payments sau implicare socială puternică. Nordicii caută echipe cu cel puțin doi fondatori, cu înțelegere tehnică și de business. De asemenea, startup-urile trebuie să se mute în această perioadă la Helsinki.

Mai ai timp până pe 25 septembrie.