Programul a fost lansat în 2018, printr-un parteneriat strategic cu KPMG România, cu scopul de a asista companiile de tip startup să găsească resursele potrivite și suportul necesar pentru a se dezvolta.

În urma unei perioade de colaborare de șase luni, Nifty Learning, iFactor, Jobful, Box2m și SYT.app, cele 5 startup-uri din program sunt pregătite să-și prezinte progresul către audiență în timpul evenimentului Demo Night.

Pe parcursul acestei perioade startup-urile au avut întâlniri cu managerii ai KPMG România și cu echipa Spherik, lucrând pentru a îmbunătăți diverse aspecte ale business-ului, cum ar fi produsul, modelul de business, strategia de marketing.

KPMG România a devenit client pentru unele dintre ele, utilizând produsele în interiorul companiei. Pentru alte startup-uri au fost create conexiuni cu alți clienți pentru procesul de validare a conceptului de implementare.

"Tehnologia impactează toate aspectele unui business, iar viziunea noastră este de a ține pasul cu această evoluție și de a furniza clienților noștri cele mai bune servicii și produse pentru a-și atinge obiectivele. În acest fel, ne-am potrivit cu startup-urile din program, întrucât am avut șansa să testăm noi înșine produsele și să le oferim și clienților noștri, pentru a teste cum funcționează în viața reală. Prima ediție a avut scopul de a valida modelul pe care l-am gândit pentru colaborări și să stabilim un angajament de lungă durată cu aceste startup-uri. Vom continua activitățile și vom căuta noi startup-uri alături de care să dezvoltăm planuri comune pe termen lung”, afirmă René Schöb, partner la KPMG în Romania.

“Vedem o potrivire bună și o mulțime de posibilități de colaborare între startup-uri și companii mari, iar colaborarea cu KPMG România a fost excelentă. Rolul nostru este de a facilita conexiune între acestea și de a asista procesul de colaborare. Cele mai mari provocări apar, de obicei, în a potrivi așteptările pentru ambele părți, pentru aceasta fiind necesara o bună înțelegere a ceea ce se oferă, care sunt nevoile și obiectivele fiecăruia”, completează Mircea Vădan, manager de program. Mircea este și unul dintre specialiștii înscriși pe BizTool.ro, platforma care face legătura între specialiștii din domenii diverse și antreprenorii care au nevoie de expertiza lor.

Evenimentul Demo Night începe la ora 18:00, joi, în 7 martie, la Băneasa Grand Cinema, și așteaptă investitori, reprezentanți ai corporațiilor, antreprenori și persoane pasioante de tehnologie. Invitațiile pentru eveniment se pot cere completând acest formular.

Recent, programul de accelerare Spherik, din Cluj, anunța faptul că lansează primul accelerator european alături de parteneri din Germania, Portugalia, Olanda, Spania, Marea Britanie, Danemarca și Franța.