Programul de accelerare este dedicat startup-urilor active în piața de date, iar planul românilor este de a accelera 150 de startup-uri europene, în 3 cohorte, în perioada 2019 – 2021.

Programul se derulează sub egida proiectului Data Market Services prin care se oferă acces gratuit celor 150 de startup-uri admise în program, la servicii și workshop-uri legate de finanțare, business development și management de produs, expertiză în legislația aferentă proceselor de colectare și operare cu date, promovare internaționala și dezvoltarea unor abilități specifice de Data Science.

Spherik Accelerator lansează programul european de accelerare alături de Bright Pixel (Portugalia), Spinlab (Germania), The Next Web (Olanda), Southampton Data Science Academy (Marea Britanie), IPTECTOR (Danemarca), W3C (Franța), Ogilvy (Spania) sș ZABALA Innovation Consulting (Spania).

Proiectul se derulează pe parcursul a 3 ani, între ianuarie 2019 și decembrie 2021 și este coordonat de ZABALA Innovation Consulting (Spania). Scopul proiectului este de a transforma ecosistemul european de startup-uri și de a oferi sprijin startup-urilor pentru a depăși barierele de acces și scalare într-o piață în continuă expansiune. În fiecare an va fi deschis un call pentru startup-uri, în urma căruia vor fi selectate câte 50 de startup-uri, însumând un total de 150 de companii, pe durata derulării programului.

Spherik Accelerator este o comunitate de oameni entuziaști: antreprenori și intraprenori, corporații, investitori și universități partenere, care și-au unit eforturile pentru a sprijini ecosistemul antreprenorial regional. Misiunea acceleratorului este de a conecta startup-urile din program cu resurse strategice, de a crea contextul potrivit pentru acestea spre a-și valida produsele, pentru a putea mai apoi crește afacerile exponențial. Începând cu ianuarie 2018, Spherik este Startup Europe Ambassador în Romania, în calitate de membru al Startup Europe Club.