Până acum, se pare că 120 de firme de venture capital (VC-uri) au realizat două sau chiar mai multe investiții în startup-uri care lucrează cu tehnologia blockchain, scrie FXEmpire. În 2018 au fost mai mult de 200 de investiții în startup-uri de cripto și blockchain, mai mult decât au fost făcute în anii 2011-2015 la un loc.

Numai primele 50 de fonduri de investiții cu capital de risc care au realizat investiții în blockchain au finanțat startup-urile cu aproape o jumătate de miliard de dolari în 2017, iar în acest an se pregătesc să dubleze suma. Potrivit CryptoFundResearch, în luna iunie, suma trecuse de 637 de milioane de dolari, așa că atingerea pragului de un miliard de dolari în investiții în blockchain și cripto nu pare deloc exagerată.

Pe lista fondurilor de venture capital care bagă bani în blockchain se află cele tradiționale, precum Sequoia Capital sau Andreessen Horowitz (VC-ul a făcut primele investiții în Ripple și Coinbase încă din 2013 și doar ce a anunțat lansarea unui fond cu 300 de milioane de dolari doar pentru zona de cripto).

Totuși, pe lista VC-urilor care susțin startup-urile din acest domeniu se află și unele specializate, precum Digital Currency Group, Pantera Capital sau Blockchain Capital.