De altfel, două dintre cele mai cunoscute și mai mari compani din fintech, Revolut, cu operațiuni și la nivel local, și TransferWise, sunt înregistrate în Marea Britanie.

Un studiu recent realizat de Sinai Lab de la Academy of Internet Finance (AIF), Zhejiang University, în parteneriat cu Zhejiang Association of Internet Finance demontează supremația neoficială a Marii Britanii.

Potrivit acestui studiu, citat de crowdfundinginsider.com, China este pe primul loc în rândul hub-urilor fintech din lume, fiind urmată de Statele Unite, din nou China și abia apoi Marea Britanie. De ce este China de mai multe ori în acest clasament? Pentru că realizatorii acestuia au făcut o împărțire pe zone. De exemplu, în ceea ce privește dezoltarea ecosistemului fintech, cele mai importante hub-uri unde startup-urile își pot dezvolta business-ul sunt acestea: delta râului Yangtze, Silicon Valley, zona metropolitată a Beijing-ului, zona metropolitană a Londrei, regiunea Guangdong – Honk Kong -, Macao și zona metropolitană a New York-ului.

Dacă ne uităm doar la cele mai ”primitoare” orașe pentru companiile din fintech, balanța înclină tot în favoarea Chinei: Beijing, San Francisco, Shanghai, Londra, New York. Sydney este pe locul 8 în acest clasament, iar Singapore ocupă locul 9.

Citiți și povestea antreprenorului care a văzut un ”love story” între România și fitnech.