Visual Capitalist, platformă de infografice, a realizat o ilustrare grafică a acestui top care te face să înțelegi mai bine lumea în care trăim. Cele mai mari 100 de companii din lume valorează împreună 3.1700 de miliarde de dolari. Adică, așa cum impropriu am spuns, 31,7 trilioane de dolari. Față de 2020, companiile au creștere de 48% la nivelul valorii.

PwC a realizat topul celor mai mari companii, iar acesta este condus de către Apple, cu o capitalizare de piață de 2,1 trilioane de dolari. Pe locul secund e singura companie din domeniul energiei rămasă în acest top, adică Saudi Aramco. Topul este completat de Microsoft, Amazon, Alphabet (Google), Facebook, Tencent (China), Tesla, Alibaba (China) și Berkshire Hathaway.

59 de companii au sediul în Statele Unite, adică 65% din top 100 mondial. China e pe locul secund cu 14 companii în acest clasament.

Cele mai mari creșteri de la un an la altul au fost înregistrate de Tesla, cu o creștere de 565%, dar au fost înregistrate creșteri și pentru platforma de livrare de mâncare din China Meituan, dar și de Paypal.

Tehnologia înseamnă 33% din acest top, urmată de zona de bunuri de consum, cu aproape 19% și de companii din zona financiară, healthcare, energie, industrial, telecomunicații și materiale de bază.

Poți vedea topul aranjat pe industrii și pe continente mai jos.

Dacă vrei să vezi toate datele, poți intra pe Visual Capitalist.