Krishna a vorbit despre faptul că business-urile vor trebui să se adapteze din ce în ce mai rapid și să scaleze aproape instant. ”Orice companie va deveni o companie care are la bază AI-ul. Nu neapărat pentru că vor putea, ci pentru că vor fi nevoite. AI-ul e singura soluție care oferă capacitatea de scalare rapidă”, a explicat Krishna, spunând că face aceste afirmații în contextul în care la apariția internetului, unii au anticipat că în 20 de ani toate business-urile vor fi și online.

”Acest moment va rămâne în istorie drept momentul când transformarea digitală a business-urilor și a societății a accelerat brusc. Aceasta este o oportunitate de a dezvolta noi soluții, noi moduri de a lucra și noi parteneriate ce vor aduce beneficii companiilor voastre, clienților voștri, nu doar pentru azi, dar pentru mulți ani de acum încolo”, a mai declarat Arvind Krishna, în cadrul evenimentului IMB Think 2020, ce are loc între 5 și 6 mai.

CEO-ul IBM a numit Inteligența Artificială și cloud-ul drept “cele două forțe dominante care promovează transformarea digitală” și a anunțat noi soluții pentru business-urile care vor să inoveze.

Mai exact, IBM a anunțat o gamă nouă de servicii și capabilități AI create cu rolul de a-i ajuta pe administratorii de sistem și pe directorii de IT să își automatizeze infrastructurile IT, pentru a fi mai rezistent în fața problemelor. Noua soluție Watson AIOps se folosește de inteligența artificială pentru a detecta, diagnostica și interveni automat, în timp real, în cazul anomaliilor de rețea. Construit pe infrastructura Red Hat OpenShift, WatsonAIOps poate funcționa pe ecosistemele hibride de cloud și e compatibil și cu platformele de colaborare Slack și Box.

IBM vine și cu noi oportunități pentru 5G și edge computing. Tot pe baza Red Hat OpenShift, IBM are noi soluții prin care companiile pot gestiona date autonom, bazându-se pe un număr mare de dispozitive edge. Operatorii de telecomunicații pot orchestra rapid funcții virtuale și de tip container ale rețelelor pentru a oferi noi servicii pe măsură ce se extinde adopția tehnologiei 5G.

Compania a anunțat și care sunt primii vendori de software și primii dezvoltatori de servicii SaaS care intenționează să-și urce soluțiile către cloud-ul public al IBM, creat special pentru servicii financiare. Astfel, Assima, C3.ai, Fiancle, Intellect Design și Thought Machine își vor oferi serviciile prin această platformă, oferind băncilor o modalitate eficientă de a se asigură că lucrează cu parteneri de încredere.

”Platformele tehnologice reprezintă baza pentru avantajul competitiv în secolul 21. Acestea vor determina cât de rapid poți pivota către piețe și oportunităț noi, cât de bine îți servești clienții, cât de mult poți scala și cât de repede poți răspunde în cazul unei crize precum cea pe care o întâmpinăm astăzi”, a mai explicat Krishna.