Iniţiativa se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 19 și 25 de ani, înscriși în cadrul unei instituții de învățământ din România, care sunt la început de carieră şi doresc să experimenteze ce înseamnă management la cel mai înalt nivel.

Anul acesta, cu sprijinul OTP Community, programul intern de voluntariat al OTP Bank România, proiectul “CEO pentru o zi” va ajunge şi la tinerii din afara Bucureştiului.

Prima ediție a programului a adus împreună tineri cu educație, activități și pasiuni diferite, însă uniți de misiunea de a avea acces la o experiență profesională inedită și oportunități de networking. Anul acesta, un nou grup de 15 semifinaliști este așteptat să descopere de la invitați experiențe și posibilități pentru viitor.

Gândit în 3 etape – bootcamp, 1 zi în rolul de CEO și mentorat, programul își propune să susțină tinerii în atingerea ambițiilor profesionale pe care le au, să ofere viitoarei generații de profesioniști instrumentele și oportunitățile de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim.

Prima etapă constă într-un leadership bootcamp de 3 zile, cu workshopuri pe teme legate de management, lean startup, intraprenoriat, marketing, futurism, responsabilitate socială, cultură organizațională și sesiuni de Ask Me Anything (AMA) cu profesioniști care au rolul de CEO sau au condus mari corporații din acest rol. Alături de sesiunile practice de învățare, participanții își vor testa abilitățile, atât în proiecte individuale, cât și pe echipe, care vor contribui la selecția persoanei finaliste, precum elevator pitches sau studii de caz.

În a doua etapă, cea de CEO pentru 1 zi, persoana finalistă va deveni CEO în cadrul echipei OTP Leasing, cât și Director Executiv al Fundației Dreptul la Educație. Va participa la sesiuni de briefing cu managerii celor două echipe, sesiuni one-to-one și va lua parte la activitățile pregătite pentru cele două zile. Câștigătorul va avea acces și la o serie de cursuri, atât în cadrul Fundației, cât și în cadrul unei școli de business locale.

Ultima etapă coincide cu programul de mentorat și follow-up, pentru o experiență completă de învățare și experimentare pentru persoana ce va avea titlul de CEO pentru 1 zi. Toți semifinaliștii vor deveni alumni ai programului și vor beneficia de întâlniri periodice și un grup de networking.

Cum te înscrii pentru programul CEO pentru 1 zi

Înscrierea în selecția pentru program se realizează prin trimiterea CVului și a răspunsurilor la întrebările Pe cine ai drept model profesional (role model) și de ce & Care este ultima carte citită și ce ai învățat din ea până pe 15 iunie 2019 la adresa ceopentruozi@otpleasing.ro. Cei 15 semifinaliștii selectați în urma procesului de recrutare vor avea acces la bootcamp și la grupul de alumni. Selecția persoanei care va deveni CEO pentru 1 zi va avea loc la finalul celor 3 zile de experimentare și învățare.

“Au fost 3 zile de interacționat, înțeles, deschis orizonturi și depășit provocări, 3 zile care pot face cât un semestru de facultate. S-au atins subiecte care, în opinia mea, sunt esențiale pentru un actual lider și un viitor CEO: negociere, comunicare eficientă și asertivă, creativitate, gândire orientată spre viitor. Partea mea preferată, cea care m-a surprins și bucurat cel mai mult, a fost atmosfera: atât între noi și speakeri, care se purtau cu noi natural și prietenos, având conversații că de la egal la egal și mai ales atmosfera între noi, participanții. Deși toți știam că e o competiție, o secundă nu s-a simțit acest lucru, ci doar deschidere și curiozitate față de ideile, realizările și ambițiile celorlalți. Partea de networking continuă și acum, după închiderea oficială a proiectului, ceea ce îmi da speranța că vom putea colabora în viitor pentru a ne susține, unii pe alții, în împlinirea visurilor noastre.” Petronela Cârstea, Facultatea de Economie și Afaceri Internaționale, Academia de Studii Economice București)

"Programul „CEO pentru o zi” a fost peste așteptările avute în momentul în care am intrat în sala care pregătea multe surprize. Totul a fost diferit comparativ cu proiectele sau programele în care am participat fie din curiozitate, fie din interes profesional. Participanții și profesioniștii prezenți la workshop-uri au oferit acel „ceva diferit”. Mă refer aici la multă valoare și multe valori în aceiași încăpere. În cele trei zile în care am participat la program, am simțit cum de fapt programul în sine ne dezvoltă în ritmul și ziua unui CEO. Subiectele abordate ora de ora, workshop după workshop m-au făcut să vreau mai mult din carieră mea profesională, să vreau mai mult din fiecare zi pe care o pot transformă într-un succes profesional. Nivelul a fost unul ridicat, am învățat lucruri noi și am avut ocazia să îmi validez anumite teorii și perspective privind spațiul business, implicit idei privind top managementul. Sper că acest program să fie începutul unui tradiții de lungă durata. Recomand tuturor tinerilor să participe în programul „CEO pentru o zi” dacă va mai există oportunitatea în viitor. Este importantă crearea unei legături între persoane cu experiență, rezultate și ritm la nivel profesional și persoane la început de drum în dezvoltarea personală și profesională." (Florentin Miulescu, Facultatea de Administrație și Afaceri, specializarea Administrarea Afacerilor, Universitatea din București)

Detalii despre înscriere și etapele de selecție pot fi consultate pe www.otp-leasing.ro și pe www.okcenter.ro. Pentru orice informații cu privire la program puteți scrie la steliana.moraru@otpleasing.ro.