Programul Android Enterprise Recommended este o validare a recomandării pentru utilizarea anumitor smartphone-uri în sectorul de business.

Motorola continuă să inoveze cu produse care înrolează tehnologii de primă clasă, Motorola One Vision, Moto G7, G7 Play, G7 Power și G7 Plus fiind doar câteva dintre telefoane brandului care au primit certificare Android Enterprise Recommended.

Certificarea Android Enterprise Recommended are la bază câteva cerințe specifice, așa cum este nivlul minim de specificații hardware și software, suportul pentru instalare/actualizare în masă, opțiunile automate de configurare, trimiterea de patch-uri de securitate într-o perioadă de 90 de zile de la lansarea lor de către Google, cu update-uri pentru minim 3 ani, disponibilitatea de cumpărare a aparatelor deblocate direct de la producător, experiența de utilizare similară pe toate profilele aparatelor și un set minim de aplicații pre-instalate. De asemenea, smartphone-urile Android Enterprise Recommended prezintă caracteristici precum Zero Touch Deployment și sunt compatibile cu principalele soluții EMM, astfel încât pot fi configurate și administrate cu ușurința de către organizații.

Dispozitivele Android Enterprise Recommended sunt proiectate să funcționeze în condiții severe și să fie actualizate constant