Conform TechCrunch, Jack Dorsey și Jay Z vor să ajute la dezvoltarea bitcoin în zone unde acesta nu este foarte popular, cum ar fi Africa sau India. Fondul se numește Btrust și, conform lui Dorsey, va avea autonomie în folosirea și dezvoltarea tehnologiei.

Btrust urmărește acum să angajeze 3 membri ai board-ului și misiunea sa va fi să promoveze transformarea bitcoin în moneda oficială a internetului.

Nu e prima inițiativă de suport a bitcoin de la Jack Dorsey. Compania sa financiară Square acceptă plăți în bitcoin, iar anul trecut a cumpărat bitcoin în valoare de 50 de milioane de dolari. De asemenea, Twitter ia în calcul folosirea bitcoin pentru plata angajaților sau a furnizorilor.

Până acum, guvernele din Africa și India nu au fost deschise să adopte bitcoin. De exemplu, în India guvernul este foarte aproape de momentul când va trece o reglementare prin care să interzică monedele digitale private în India. Cu toate acestea, bitcoin a crescut foarte mult în ultima perioadă, iar multe companii au decis să cumpere moneda digitală. De exemplu, Tesla a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și Elon Musk a declarat că e posibil ca pe viitor compania să accepte plățile în bitcoin.

Foto - Debby Wong / Shutterstock.com