Tema primului eveniment, organizat pe 10 iunie 2021, a fost Tipuri de semnătură electronică - riscuri vs beneficii și a adus în discuție un spectru larg de aspecte practice, de natură juridică și tehnică, în scopul clarificării noțiunii de semnătură electronică avansată, prin comparație cu cea de semnătură electronică calificată, din perspectiva efectelor, beneficiilor și riscurilor în a utiliza una dintre cele două tipuri de semnături.

Moderatorul webinarului, Dan Rareș Răducanu – Senior Partner, STOICA și Asociații, alături de Costin Burdun - Director adjunct al certSIGN și Roxana Daskălu – Senior Associate, STOICA și Asociații, le-au furnizat participanților informații teoretice, legate de aspectele tehnice de creare și de validitate a semnăturilor electronice, precum și acoperirea juridică a acestora și conformitatea cu legislația națională și europeană în vigoare, urmată de o demonstrație practică de aplicare şi verificare a diferitelor tipuri de semnături electronice pe un document și au răspuns întrebărilor adresate de participanți.

„Mare parte din activitățile noastre se desfășoară în mediul digital, iar transformarea digitală nu mai e doar o sintagmă la modă, ci un proces continuu cu doi actori importanți: furnizorii de tehnologie și utilizatorii. Sperăm ca prin evenimentele organizate să clarificăm aspectele tehnice de utilizare ale principalelor instrumente care conduc către o transformare digitală eficientă nu doar a mediului juridic, ci a mediului de afaceri în general.”, a declarat Costin Burdun – Director adjunct, certSIGN.

„În ultima perioadă, mai ales în contextul pandemiei, am observat că există mult interes din partea firmelor de a-și digitaliza procedurile de semnare de documente. Cu toate acestea, persistă încă multă nesiguranță și confuzie cu privire la folosirea diferitelor forme de semnătură electronică. Este motivul principal pentru care, împreună cu partenerii noștri de la certSIGN am început această serie de webinarii, în care vom clarifica particularitățile și efectele fiecărui tip de semnătură electronică, cu riscurile și beneficiile atașate.” a declarat și Roxana Daskălu – Senior Associate, STOICA și Asociații.

Următorul eveniment va fi organizat în luna septembrie, participarea la toate webinariile fiind gratuită, pe baza confirmării înregistrării.