ThinkPad, X1 Carbon de generația a 7-a va fi disponibil într-o carcasă cu elemente din fibră de carbon pe capacul superior. Cu o grosime de doar 14,95 mm și o greutate care începe de la 1,13 kg, acest dispozitiv este semnificativ mai subțire și mai ușor decât primul X1 și are un ecran mai mare, de 14 inchi. Sistemul de difuzoare Dolby Atmos integrează două difuzoare pentru frecvențe înalte și două difuzoare pentru frecvențe joase propagă un sunet mai realist și captivant demn de un laptop premium.

Cele patru microfoane cu recepție de la distanță (far-field) îmbunătățesc experiența utilizatorilor prin soluțiile de conferință, iar datorită comptabilității sistemului cu soluțiile de tip asistent digital, comenzile vocale vor fi mai ușor de înțeles indiferent dacă utilizați Cortana în Windows 10 sau Amazon Alexa pentru PC-uri.

Dacă aveți nevoie să călătoriți, puteți rămâne productivi în continuare timp de până la 15 ore, iar în cazul în care aveți nevoie de acces la un volum uriaș de date de la distanță, antena LTE-A Wireless WAN va face față celor mai voluminoase transferuri de fișiere. CAT 16 LTE este acum disponibil oferind o viteză de ordinul giga-biților acolo unde există infrastructura necesară. De asemenea, sunt puse la dispoziție o varietate de opțiuni de ecran, inclusiv ecranul Dolby Vision 4K de 500 niți și 10 biți sau un nou ecran strălucitor FHD de 400 niți. X1 Carbon este echipat cu procesoare Intel Core de generația a 8-a.

X1 Yoga integrează mai mult decât oricând elementele inovatoare ale fratelui său X1 Carbon. Laptopul multi-mode de a patra generație este mai subțire și mai ușor, are rame mai subțiri și este construit într-o carcasă de aluminiu prelucrat cu precizie. Tastatura premium, opțiunile de ecran, sistemul de difuzoare Dolby Atmos, microfoanele la distanță și durata de viață a bateriei, precum și capabilitatea globală LTE-A au fost integrate și în laptopul X1 Yoga.

Cu o greutate sub 1,35 kg, X1 Yoga este cu 11% mai subțire decât generația anterioară, cu o grosime de doar 15,2 mm. Ramele mai subțiri de jur împrejur au generat o reducere de 17% a amprentei. X1 Yoga suportă acum toate soluțiile de docking, inclusiv docul ThinkPad Mechanical Dock. Funcția integrată ThinkPad Pen Pro continuă să fie compatibilă cu soluții de tip stilou indiferent de modul în care este utilizat acest laptop.

ThinkPad X1 Carbon va fi disponibil din luna iunie 2019, cu un preț de pornire estimat la 1.709 de dolari. ThinkPad X1 Yoga va fi disponibil din luna iunie 2019, cu un preț de pornire estimat la 1.929 de dolari.