Noul monitor a fost dezvăluit în cadrul CES 2019 sub forma unui model aflat încă în primele stadii de proiectare, modelele finale urmând să intre în producție până la finalul anului.

Razer Raptor va oferi unghiuri de redare de tip ultra-wide, având la bază un ecran special calibrat de tip WQHD (2560x1440) IPS, cu panou edge-to-edge și margini de 2.3 mm. Monitorul va oferi suport pentru tehnologia AMD Radeon FreeSync cu timpi de răspuns foarte mici, de până la 1ms în modul de reducere a efectului Motion Blur, iar plaja de rate de refresh oferite ajunge până la 144 Hz.

Noul Razer Raptor va oferi culori vii, având 95% din gamutul de culori DCI-P3 și va avea suport pentru tehnologia HDR, ceea ce înseamnă că va oferi nuanțe foarte închise de negru pentru experiențe cât mai captivante. Profilurile de culoare programate în monitor se adresează în special gamerilor, dar vor fi optimizate și pentru redarea de filme sau folosirea pentru sarcini de birou..

Designul Razer de mare precizie îi conferă monitorului un aspect exterior negru mat, baza acestuia fiind realizată din aluminiu forjat. Pentru un plus de eleganță, partea din spate are un finisaj ce îmbină metalul cu un material textil. Benzile LED compatibile Razer Chroma iluminează baza monitorului, iar coloritul și efectele folosite pot fi personalizate prin utilizarea aplicației Razer Synapse 3, ce permite inclusiv sincronizarea cu celelalte dispozitive compatibile Razer Chroma.

Conceput pentru a oferi un sistem cât mai eficient de administrare a cablurilor, monitorul cu înălțime ajustabilă poate fi înclinat în spate la 90 de grade ușurând astfel accesul la porturile I/O. Canalele speciale din spatele monitorului le permit utilizatorilor să ascundă cu ușurință cele cinci cabluri verzi Razer incluse, permițând crearea unui spațiu ordonat.

Razer Raptor va oferi o varietate de porturi de intrare pentru a putea conecta diverse dispozitive. Printre acestea se numără 1 x HDMI, 1 x DisplayPort, 1 x USB-C cu posibilitatea alimentării dispozitivelor conectate și 2 x USB-A 3.1.

Noul monitor de gaming, Razer Raptor, va avea prețuri ce pornesc de 699.99 dolari și va deveni disponibil până la sfârșitul anului pe Razer.com în SUA și Canada.

Noi laptopuri de la Razer la CES 2019

Razer a anunțat și o nouă serie de laptopuri de gaming în cadrul familiei Razer Blade 15 Advanced Model. Noul update al gamei multiplu premiate, Razer Blade, crește performanțele grafice prin includerea noilor soluții grafice NVIDIA GeForce RTX din seria 20.

Toate modelele au la bază cea de-a opta generație a procesoarelor Intel Core i7-8750H cu 6 nuclee, 16GB de memorie dual-channel și 512 GB de spațiu de stocare ultrarapid de tip SSD. Noutatea este prezența camerei infraroșu, compatibilă cu tehnologia Windows Hello, care permite o autentificare ușoară și rapidă prin recunoaștere facială.

Modelul de bază al laptopului Razer Blade 15 va fi disponibil în continuare pentru gamerii care preferă mai mult spațiu de stocare și mai multe opțiuni de conectivitate. Modelul de bază folosește o soluție grafică NVIDIA GeForce GTX 1060 cu design Max-Q, având o carcasă de aluminiu compactă și prețuri pornind de la 1.599 de dolari.

Seria 20 a soluțiilor grafice NVIDIA GeForce RTX oferă cea mai bună experiență de gaming pe PC. Având la bază arhitectura de GPU NVIDIA Turing și platforma revoluționară RTX, noile procesoare grafice aduc laolaltă suportul pentru tehnologia de ray tracing în timp real, inteligența artificială și shadingul programabil. Noile Modele Avansate ale Razer Blade 15 vor fi disponibile în trei versiuni: RTX 2060 (6 GB GDDR6), RTX 2070 (8 GB GDDR6) și RTX 2080 (8 GB GDDR6). Cele două configurații de top vor folosi design-ul Max-Q pentru a asigura performanțe de top, dar și confort în timpul utilizării.

Ecranul cu diagonală de 15.6 inci și rezoluție Full HD (1920 x 1080) are un refresh rate de 144 Hz și, în combinație cu performanțele procesoarelor grafice GeForce RTX seria 20, oferă experiențe vizuale de neegalat, ce acoperă 100% din gamutul de culori sRGB. Utilizatorii de aplicații creative care au nevoie de o rezoluție mai mare și un gamut de culori mai larg pot opta pentru ecrane 4K (3840 x 2160) cu funcționalitate tactilă și suport cromatic 100% al gamutului Adobe RGB.

Noile laptopuri de gaming Razer Blade 15 echipate cu GPU din seria NVIDIA GeForce RTX 20 pornesc de la prețul de 2.299 dolari și vor fi disponibile începând cu 29 ianuarie pe Razer.com și în oferta anumitor comercianți din SUA, Canada, Franța, Marea Britanie, Germania și China.

Modelul de bază al Razer Blade 15 echipat cu GPU NVIDIA GeForce GTX 1060 cu design Max-Q este disponibil la ora actuală la prețuri pornind de la 1.599 dolari pe Razer.com și în oferta altor comercianți.