Acesta este exemplul guvernului danez, care plănuiește să construiască 9 insule artificiale în zona de sud a Capitalei pentru a-și crea propiul Silicon Valley. Planul autorităților este gândit pe o perioadă de 18 ani, iar politicienii își doresc să atragă sute de companii în zonă, scrie The Guardian.

”Țintim spre atragerea companiilor de tehnlogie, însă întotdeauna există o nevoie și pentru business-uri de producție, mai ales pentru acele produse pe care le folosim în fiecare zi”, a declarat Ministrul danez pentru Industrie și Afaceri.

Construcția acestor insule ar urma să demareze în 2022, întreaga suprafață a acestei zone dedicate antreprenorilor și companiilor fiind de 3 milioane de metri pătrați.

Scopul autorităților din Danemarca este de a atrage 380 de companii în noua zonă de business, amplasată strategic și lângă aeroport.

”Am încrederea că acest proiect poate deveni un fel de Silicon Valley european”, a precizat și Brian Mikkelsen, șeful Camerei de Comerț din Danemarca.

În tot acest timp, la nivel local, doar în primele 11,5 luni ale anului 2018 (până pe data de 17.12.2018), cadrul legislativ a fost major modificat, fiind adoptate 862 de acte normative cu aplicabilitate generală (309 Legi, 18 Ordonanțe ale Guvernului, 107 Ordonanțe de Urgență, 428 de Hotărâri de Guvern), fără luarea în calcul a ordinelor emise de ministere/agenții și a altor reglementări.

Peste 45% din legile și ordonanțele adoptate au afectat direct şi semnificativ întreprinderile, inclusiv IMM-urile (legislația fiscală, declarațiile și contribuțiile obligatorii, etc.).

Sursa foto: https://www.theguardian.com