Noua stație grafică este cel mai recent membru al gamei Supermicro, bazată pe procesoarele AMD, care mai include și serverele bazate pe procesoarele de a doua generație AMD EPYC.

Platforma, extrem de versatilă și configurabilă, valorifică puterea procesorului AMD Ryzen Threadripper PRO cu până la 64 de nuclee și 128 de magistrale PCI-E 4.0, dublând capacitatea de procesare de date a generației anterioare.

Noua stație grafică (AS-5014A-TT) crește productivitatea pentru domeniile profesionale exigente, cum ar fi crearea de conținut media, cercetarea științifică, sisteme de vizualizare, învățarea profundă (DL) și inteligența artificială (AI), realitatea virtuală sau augmentată (VR / AR) și modelarea 3D cu simulare în timp real.

”Sistemul suportă până la patru GPU-uri cu răcire activă cu înălțime standard și lățime dublă, ceea ce reprezintă o capacitate dublă față de sistemele similare de pe piață. În plus, acceptă până la 2 TB de memorie DDR4 3200 și patru sloturi M.2 pentru medii de stocare ultra-rapide PCI-E Gen4 NVMe. Cu Ethernet 10 Gigabit încorporat și suport pentru rețelele NIC 25/100/200G, platforma accelerează transferurile de date intensive, necesare creatorilor de conținut de astăzi, profesioniștilor din domeniul învățării profunde și inginerilor”, a declarat Vik Malyala, vicepreședinte senior Supermicro.

Soluții Supermicro bazate pe a doua generație de procesoare AMD EPYC

Pe lângă suportul Supermicro pentru procesoarele AMD Ryzen Threadripper PRO, Supermicro continuă să ofere o gamă largă de soluții care utilizează seria 2nd Gen AMD EPYC. Acestea includ H12 SuperBlade și servere A+ Twin, multinod, mono- sau dublu-socket, gama de servere A+ WIO axate pe eficiență, precum și procesoare duale AMD EPYC cu servere multi-GPU, care acceptă opt GPU-uri cu lățime dublă în 4U, NVIDIA HGX A100 8-GPU în 4U și 4-GPU în 2U.

Cu suport PCI-E 4.0 x16, aceste servere A + pot furniza conectivitate de rețea 200G și oferă o amprentă ultra-rapidă de stocare mare și memorie DDR4 de până la 3200 MHz, pentru a oferi performanțe record cu TCO (Total Cost of Ownership) și TCE (Total Cost to the Environment) atractive.

Portofoliul de soluții pentru stațiile grafice

Sistemele de stații grafice Supermicro sunt personalizabile și pot fi construite special pentru următoarele domenii de activitate: arhitectură și construcții (AEC), media și divertisment (M&E), inginerie și producție industrială, proiectare de produse și simulare, petrol și gaze, precum și aplicații de învățare profundă (DL).

Stațiile grafice oferă, de asemenea, capabilități de management de nivel de server, inclusiv IPMI and Redfish APIs, permițând managerilor IT să gestioneze, să monitorizeze, să restaureze și să actualizeze sistemele de la distanță. În plus, spre deosebire de ofertele concurente similare, sistemul dispune de o cameră dedicată pentru răcire opțională cu lichid, pentru clienții care au nevoie de performanțe termice și acustice mai ridicate.