Soluțiile propuse de Schneider Electric includ primele prize și întrerupătoare din industrie realizate din materiale oceanice și noi îmbunătățiri ale aplicației Wiser Energy Center.

Introducerea de noi tehnologii și schimbarea tiparelor de consum vor determina o scădere a nivelului global de emisii de CO2 cu 30% până în 2050, răspunzând unei nevoi obiective pentru viitor.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Schneider Electric, 85% dintre oameni cred că eficiența energetică este cel mai important aspect al îmbunătățirii caselor și mai mult de jumătate (53%) con-sideră că este de datoria lor să reducă emisiile de carbon.

Având în vedere că locuințele urmează să fie cel mai mare contributor la emisiile cu efect de seră în următorul deceniu, consumatorii cer soluții inovatoare care să le ofere control asupra modului în care energia este produsă, stocată și distribuită în casă.

”În ultimul an, casele noastre au fost supuse unei presiuni mai mari decât în orice moment din istoria recentă – de la incendii forestiere și întreruperi cauzate de temperatură, până la zăpadă și gheață care au cauzat întreruperi în alimentarea cu energie electrică. Nu este deloc surprinzător faptul că oamenii nu sunt doar dispuși, ci și pregătiți să acționeze pentru a diminua impactul schimbărilor climatice”, a declarat YiFu Qi, Executive Vice President, Home and Distribution Division la Schneider Electric.

”Consumatorii realizează valoarea de a construi nu doar o casă inteligentă, ci și o casă inteligentă și sustenabilă, iar accentul nostru pe inovare le permite să facă schimbări reale în casele lor, începând chiar de astăzi.”

Cea mai recentă versiune a aplicației Wiser Energy Center, lansată de Square D Energy Center din SUA, ajută la îndeplinirea obiectivelor globale de sustenabilitate ale viitorului locuintelor, oferind în mod convenabil energie inteligentă, sigură și durabilă/eficientă. Consumatorii au acum control deplin asupra modului în care energia este produsă, stocată și distribuită în casele lor.

De asemenea, pot trece de la surse de energie convenționale la surse alternative de energie – inclusiv baterii, energie solară sau generatoare – pentru a îmbunătăți eficiența energetică, a optimiza utilizarea energiei și a reduce costurile.

Gama de produse Merten Ocean Plastic include un întrerupător realizat din plase de pescuit din poliamidă, colectate în largul coastei Indiei și a Mării Arabiei și prezintă sigla Ocean Plastic.