Nota redacției: autoarea articolului a fost printre finaliștii din România la categoria Ecosystem Hero of the Year în cadrul Central European Startup Awards 2023


Central European Startup Awards (CESA), o competiție destinată atât startup-urilor tech cât și oamenilor din ecosistem, acoperă 18 țări din regiune și are ca scop inspirarea, stimularea și recunoașterea antreprenoriatului în Europa Centrală.

În cadrul CESA 2023 au fost înscriși 5.000 de participanți, 100 dintre ei ajungând în finală. Cine sunt românii care ne vor reprezenta la Global Startup Awards, eveniment care va avea loc în Istanbul, în toamna acestui an, și care va reuni antreprenori și startup-uri din peste 120 de țări?

Echipa Renergia, un startup care activează în domeniul energiei verzi, o aplicație care analizează consumul de energie în gospodării și generează estimări ale costurilor lunare și anuale aferente, oferind date despre potențialul de economisire la energia electrică și termică, a câștigat premiul Best Newcomer la CESA 2023.

Georgina Lupu, fondator și Co-CEO al Wolfpack Digital, o agenție dezvoltatoare de aplicații web și mobile din Cluj, a fost câștigătoarea categoriei Ecosystem Hero of the Year 2023 în cadrul finalei CESA 2023. Activitatea Georginei Lupu Florian cuprinde, în primul rând, experiența ei antreprenorială în cadrul Wolfpack Digital, o companie clujeană cu o echipa de 80+ specialiști care dezvoltă aplicații mobile și web în domeniile sănătății, finanțelor, mobilității, echipa fiind implicată în comunitate prin mentorat, susținere financiară a startupurilor tehnologice (SlowDelta, ZeroWaste), sponsorizări acordate programelor de accelerare și de educare a startup-urilor, și prin jurizare la evenimente precum Innovation Labs, Demo Day organizat de SAS UTCN, CSInnoHub Hackathon organizat de UBB.

Georgina e cofondatoarea Women in Tech Cluj, o comunitate care susține femeile din domeniul tehnologiei în carierele lor și care a luat naștere în 2018, adunând de atunci mai mult de 2300 de membri. Women in Tech Cluj organizează meetupuri regulate, programe de mentorat, și campanii de conștientizare. De asemenea este membră și în Consiliul Director al Transilvania IT Cluster, organizație care reunește peste 180 de companii de software din zona Transilvaniei, și activează ca speaker la diverse conferințe locale, naționale, și internaționale, precum și la reuniuni ale organizațiilor studențești.

În categoria Best Coworking Space de la CESA 2023, echipa Mindspace România a ieșit câștigătoare. Mindspace este un furnizor global de spații flexibile de tip boutique, prezent și în România cu 2 spații de coworking în Capitală. Baza de clienți a Mindspace include companii de top, întreprinderi și IMM-uri în peste 45 de locații, 20 de orașe și 7 țări din Europa și SUA. Împreună cu startup-urile și companiile mici, Mindspace găzduiește corporații și mari companii precum Samsung, Microsoft, acceleratorul Techstars, Barclays Bank, Taboola, GoPro, Playtika și Klarna.

La rândul lor, românii de la Herity Network, o platformă de finanțare seed pentru startup-uri blockchain și un marketplace de NFT-uri, au fost desemnați câștigătorii categoriei Best Web3.0 / AI Startup 2023 în cadrul finalei regionale CESA.

Pe lista finaliștilor din România pentru CESA 2023 s-au aflat startup-uri precum Charger, Fairo, Bright Spaces, Recyclux, programe precum Innovation Labs, RubikHub, fondul de investiții Underline Ventures, spații de coworking precum ClujHub, V7 Startup Studio, sau oameni din ecosistem precum Bianca Muntean, Alexandra Petrus, Iulia Dorobanțu, Eduard Soponar. Lista completă a finaliștilor CESA 2023 din România poate fi consultată aici.

GSAwards - Grand Finale Days 2023 - After-event video from DROBE.media on Vimeo.