Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook CFR Infrastructură, iar textul a fost acompaniat de o captură de ecran care ne demonstrează că, cu toate că CFR a introdus Wi-Fi gratuit în Gara de Nord, compania este încă blocată în anii '90. Fontul folosit este Comic Sans, logo-ul CFR este pixelat, iar ”R”-ul nu a fost umplut cu albastrul de pe fundal.

Conectarea la internet și accesul la rețeaua Wi-Fi din Gara de Nord se va face pe bază de autentificare la reţeaua wireless „CFR Infrastructura” (nume și adresă de e-mail) sau prin logare pe baza contului de Facebook și după acceptarea termenilor și condițiilor de utilizare a rețelei wireless.

”Odată realizată autentificarea, portalul redirecționează utilizatorul pe pagina de internet a companiei,www.cfr.ro, unde pot fi consultate informații de interes public privind transportul feroviar, sau se pot deschide noi pagini de Internet. Noul serviciu de acces wireless gratuit la Internet are acoperire atât la casele de bilete și în sălile de așteptare pentru clasa I și a II-a, precum și pe peroanele centrale, trecerea de la o zonă la altă fiind realizată automat, fără a fi necesară o nouă autentificare”, se arată în anunțul oficial.

”Prin acest serviciu implementat în Gara de Nord, încercăm să ne apropiem tot mai mult de nevoile călătorilor, abordând o politică de interacționare directă cu așteptările lor și să ținem pasul cu evoluția noilor tehnologii”, a declarat Marius CHIPER, director general CFR SA.

Noul sistem wireless din Gara de Nord este ar trebui să asigure acces simultan la internet pentru minimum 1000 de utilizatori autentificaţi.