21.50 - Preț și disponibilitate iPhone X

Telefonul va fi disponibil la precomandă de pe 27 octombrie și va ajunge la primii clienți abia pe 3 noiembrie. iPhone X va avea două versiuni - 64 de GB și 256 de GB. Versiunea de bază va costa 1.000 de dolari, probabil că varianta de 256 de GB va costa 1.200 de dolari.

Iată prețul întregii game iPhone, care va conține iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 8 și iPhone X.

21.42 - Același procesor ca pe iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Bateria are o autonomie mai mare, teoretică, cu două ore mai mare decât pe iPhone 7. Încărcarea wirelesss prin standard Qi.

Apple a creat și o placă de încărcare wireless pe care poți pune iPhone X, iPhone 8 sau iPhone 8 Plus, Airpods sau Apple Watch Series 3 pentru a le încărca.

Placa de încărcare se numește AirPower.

21.39 - Camera foto de pe iPhone X are 12 megapixeli, diafragmă cu f1,8 și 2,4 pe a doua cameră. Există stabilizare optică a imaginii, zoom mai bun în lumină scăzută și stabilizare video îmbunătățită.

21.33 - Editorialul colegului nostru Octavian Palade despre cât de mult își dorește iPhone X poate fi citit aici.

21.18 - Lansare iPhone X

iPhone X este telefonul revoluționar așteptat de către fanii Apple. Are un display de sticlă integral, Super Retina Display (Quad HD). Pe spate e sticlă.

Display-ul are o dimensiune de 5,8 inci. Densitatea pixelilor este de 458 de pixeli pe inch. Ceea ce înseamnă că claritatea imaginilor va fi mai mare. Display-ul este OLED, are și caracteristici True Tone, 3D Touch.

Telefonul se deblochează prin recunoaștere facială. Funcția se numește FaceID. În partea superioară a ecranului au fost înghesuite o cameră infraroșie, un senzor de proximitate, un microfon, un speaker, o cameră frontală.

Telefonul se va debloca numai cu fața. E vorba de un procesor A11 Bionic cu un motor neural care face recunoaștere facială. Recunoașterea facială nu poate fi înșelată cu ajutorul unei fotografii. Va recunoaște fața chiar dacă îți lași barbă, chiar dacă ai ochelari, chiar dacă ai o pălărie.

21.16 - Preț iPhone 8 și iPhone 8 Plus

iPhone 8 va începe de la 700 de dolari, iar iPhone 8 Plus va începe de la 800 dolari. 8 Plus va costa 800 de dolari pentru 64 de GB stocare, dar va exista doar și o altă versiune, de 256 de GB.

iPhone 8 și iPhone 8 Plus vor fi lansate pe 22 septembrie. Precomandă de pe 15 septembrie.

21.13 - Încărcare wireless pentru iPhone 8 și iPhone 8 Plus

Wireless charging pe iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Se folosește standardul Qi, disponibil și pe celelalte telefoane de pe piață.

Vor fi și accesorii pentru încărcarea wireless vândute în magazinele online și fizice ale Apple. Vor fi produse Belkin, Mophie, dar și alți producători.

21.08 - Realitatea augmentată pe iPhone 8 și iPhone 8 Plus

Telefonul are și realitate augmentată inclusă cu ajutorul procesorului A11 Bionic. Procesorul poate să urmărească scene în timp real și adaugă grafică. De exemplu, au fost prezentate aplicații de baseball sau de vizionare a cerului care folosesc realitatea augmentată.

20.53 - iPhone 8

iPhone 8 are un design care se aseamănă cu cel de pe iPhone 7, dar are spate din sticlă. iPhone 8 și iPhone 8 Plus seamănă cu cele de anul trecut. iPhone 8 are o singură cameră, iar iPhone 8 Plus are două camere.

Telefoanele sunt rezistente la apă și la praf, iar display-urile sunt 4,7 inci și 5,5 inci.

Noul procesor este unul A11 Bionic cu șase nuclee. Are două nuclee pentru performanță și patru nuclee pentru eficiența bateriei. Cu procesorul grafic nou, iPhone 8 și iPhone 8 Plus vor avea un autofocus mai rapid în lumină scăzută.

Există un nou mod de portret al camerei de pe iPhone 8 Plus. Se numește Portrait Lightning. Cele două camere simt adâncimea cadrului și ajustează lumina în timp real. Înregistrează video la 4K și 60 fps.

Senzorul camerei de pe iPhone 8 are 12 megapixeli, dar poate primi cu 83% mai multă lumină.

iPhone 8 Plus are două camere de 12 megapixeli, cu un f de 1,8 și unul de 2,8.

20.43 - APPLE TV

Apple TV are acum și suport pentru 4K HDR. Apple TV e comparabil acum cu alte servicii de streaming, precum Roku, Amazon sau Chrome. Procesorul este unul A10X Fusion, care este și pe iPad Pro.

Dispozitivul are 3GB de RAM. Va fi conținut de la 20th Century Fox, Lionsgate, Sony, Universal.

20.29 - LANSARE APPLE WATCH SERIES 3

Noul Apple Watch Series 3 are un design schimbat foarte puțin. Coroana este roșie astăzi și are conexiune celulară, adică cartelă SIM electronică și poți asculta muzică, poți să verifici hărțile și poți fi online fără telefon.

Procesorul este cu 70% mai rapid decât generația anterioară. WiFi-ul e cu 85% mai rapid. Display-ul este antena acestui ceas inteligent, iar SIM-ul este electronic.

Ceasul este compatibil cu brățările deja existente. Coroana digitală rămâne roșie și culorile sunt roz, alb și negru. Vor fi o serie de brățări noi, inclusiv unele sport oferite de Nike.

Apple Watch se lansează pe 15 septembrie la precomandă și va fi disponibil de pe 22 septembrie.

Prețul va fi de 400 de dolari pentru Apple Watch Series 3 Cellular, varianta fără conexiune 4G va costa 329 de dolari și Apple Watch Series 1 costă 250 de dolari. Dispare Apple Watch 2.

---

20.19 - Apple Watch a avut o creștere de 50% de la an la an. În momentul de față, Apple Watch este cel mai vândut brand de ceasuri din lume, înaintea Rolex. Deși acest lucru poate fi impresionant, Apple vinde câteva milioane de ceasuri inteligente, dar este sub Xiaomi și alte brățări inteligente.

Apple Watch va monitoriza pulsul cardiac și te va notifica atunci când pulsul cardiac crește în mod neregulat, ceea ce înseamnă că ai putea avea probleme cu inima. De asemenea, Apple Watch va putea să identifice aritmia cardiacă și a lansat un studiu medical numit "Apple Heart Study"

---

20.05 - "Acum un deceniu Steve Jobs a început să lucreze la un campus nou pentru Apple. Apple Park trebuia să fie locul de muncă al viitorului cu ingineri și designeri care să colaboreze la următoarele produse Apple", spune Cook.

---

20.00 - Prezentarea telefonului, la 10 ani de la primul iPhone începe cu vocea lui Steve Jobs vorbind despre filosofia sa de design, despre ce înseamnă un telefon. "E un fel de a arăta aprecierea noastră. Trebuie să fim sinceri cu noi și să ne amintim ce contează pentru noi"

"Nu trece nicio zi fără să ne amintim de el", spune actualul CEO al Apple, Tim Cook. Se vorbește despre Steve Jobs la primul eveniment la Steve Jobs Theater din Cupertino. Steve Jobs va fi mereu ADN-ul Apple, spune Cook.

19.25 - Stați cu noi pentru lansarea iPhone X, iPhone 7s și iPhone 7s Plus. Vom transmite în format live text aici și dacă vrei să ne vezi vom avea un live video 360 grade pe canalul nostru de YouTube, disponibil aici. Începem de la 20.00.


Stați cu noi în această seară pe start-up.ro pentru că vom transmite în format live text cele mai importante informații despre iPhone X/iPhone 8, iPhone 7s și iPhone 7s Plus.

Specificațiile iPhone 8 / iPhone X

Display-ul va fi unul care se va duce pe toată suprafața frontală, la fel cum LG G6, Samsung Galaxy S8 sau Xiaomi Mi Mix 2. Spre deosebire de alte iPhone-uri, butonul de home va dispărea și va lăsa loc unui ecran mare. Singura parte non-ecran va fi cea superioară, unde va fi camera frontală și difuzorul.

Probabil că iPhone X sau iPhone 8 va avea un display de aceleași dimensiuni cu iPhone 7, dar cu un ecran de iPhone 7 Plus.

Din cei 5,8 inch, 5,15 ar fi zona utilizabilă, restul suprafeței urmând să ocupată de butoanele virtuale care vor înlocui butonul de Home. Camera frontală, microfonul și senzorul de lumină ar putea fi intergrate în acest display și se vehiculează și faptul că iPhone 8 ar avea senzorul de amprente Touch ID integrat în ecran.

Au circulat zvonuri că iPhone 8 va avea une cran curbat, dar din imaginile care au apărut pe internet, șansele sunt mici. Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy Note 8 vor fi prinicpalele telefoane cu ecrane curbate.

Performanțele vor fi asigurate de un procesor Apple A11 și, mai mult ca sigur, vor fi excelente. Acesta este produs de TSMC și diferența va fi majoră față de procesorul Apple A10. Apple A11 va avea arhitectură pe 10 nanometri, față de A10 care este construit pe baza unui proces pe 16 nanometri.

Ne așteptăm ca iPhone X sau iPhone 8 să aibă încărcare wireless, recunoaștere facială, a irisului sau recunoașterea unor gesturi. Încărcarea wireless va fi una tradițională, cu telefonul amplasat pe un modul de încărcare sau pe un birou inteligent.

Camera foto principală de pe iPhone 8 va fi duală, la fel ca în cazul iPhone 7 Plus, dar nu există foarte multe zvonuri în legătură cu ea. Ce se presupune este că ambele lentile vor dispune de stabilizare optică a imaginii, iar utilizatorii vor putea face portrete cu efect de bokeh. Zvonurile sugerează faptul că Apple ar oferi și o serie de funcționalități ce țin de realitatea augmentată, dar există și informații privind o cameră frontală dublă.

Designul va fi din sticlă. Merită menționat faptul că aceasta este foarte importantă și pentru încărcarea wireless. Dispozitivele metalice nu pot fi încărcate prin inducție, deoarece curentul de la încărcător nu are cum să ajungă la baterie.

Prețul iPhone X / iPhone 8

Prețul iPhone 8 nu este nici el cunoscut în acest moment, dar sunt destul de multe speculații pe această temă. Dacă, într-adevăr, va fi ”dispozitivul premium” dintre cele trei, prețul iPhone 8 ar putea fi considerabil mai ridicat decât al oricărui telefon lansat de Apple până acum. Mai exact, iPhone 8 ar putea costa peste 1.000 de dolari, prețurile iPhone 7S și iPhone 7S Plus urmând să fie aceleași pe care le aveau și 7 și 7 Plus în momentul lansării.

La nivelul sistemului de operare, vom avea animoji, adică emoji animate. De asemenea, Apple va integra sisteme mai avansate pentru cameră, inclusiv realitate augmentată și capacitatea de a îmbina imagini de la camerele multiple.