Klarna operează un fintech popular în Europa și oferă un serviciu de card de credit prin care poți să cumperi acum și să plătești mai târziu, la 14 sau 30 de zile după achiziție. Ant Financial e grupul investițional deținut de gigantul chinez Alibaba. Conform surselor Reuters, investiția nu duce la deținerea unui procent mare pentru chinezi, ci de aproximativ 1%. Klarna a primit o ultimă investiție în august 2019, 460 de milioane de dolari, pentru o evaluare financiară de 5,5 miliarde de dolari.

Ant Financial deține și Moneygram la nivel mondial, după ce i-a cumpărat în 2017. Citește aici mai mult despre acea tranzacție.

Ant Financial face parte din grupul Alibaba, după ce site-ul de ecommerce a cumpărat 33% din compania concentrată pe zona de finance. Klarna și Alipay au avut deja colaborări pe marketplace-ul AliExpress. Acesta din urmă a integrat soluția de plată întârziată de la Klarna pe mai multe piețe. De asemenea, odată cu această investiție minoritară, parteneriatul se va extinde spre noi zone inovatoare și servicii financiare.

Tehnologiile Klarna sunt folosite de 200.000 de retaileri și platforme de ecommerce globale, inclusiv AliExpress, H&M, ASOS, Expedia, Ikea, Adidas, Spotify, Samsung și Nike. Anul trecut firma fondată în Suedia a adăugat 75.000 de comercianți noi.

Săptămâna trecută start-up.ro a fost la Praga unde a discutat cu fintech-ul Twisto, care oferă un serviciu asemănător Klarna și care se va extinde în România.