Fondat în 2017, Atrium construise o soluție de software pentru startup-urile care au nevoie de ajutor din partea avocaților pentru contractele de finanțări, angajări sau achiziții. Totodată, startup-ul le punea la dispoziție clienților și proprii consultanți juridici care puteau să-și ofere expertiza în tot felul de chestiuni legale. În esență, Atrium era un fel de hibrid între o firmă de avocatură clasică și una 2.0.

Însă, chiar și după o pivotare la începutul acestui an, când a concediat proprii avocați pentru a se concentra doar pe partea de legal tech, fondatorii nu au reușit să aducă Atrium pe linia de plutire. Potrivit TechCruch, motivul invocat de Justin Kan, fondatorul Atrium, pentru decizia de a închide cu totul afacerea a fost faptul că echipa nu a reușit să-și dea seama cum să ofere o eficiență mai mare și un produs mai bun comparativ cu o firmă tradițională de avocatură.

Atrium și-a concediat toți cei 100 de angajați și va returna o parte din finanțarea de 75,7 milioane de dolari către investitori, prin care se numără și Andreessen Horowitz (care a susținut startup-ul în cadrul unei runde de finanțare Series B). Totuși, o firmă separată de avocatură, tot sub brandul Atrium, va continua să funcționeze.