Parteneriatul inițial are o valabilitate de trei ani, existând posibilitatea, în termenii acordului, de prelungire automată.

”Producția de cartofi pentru industrializare reprezintă unul dintre diferențiatorii Grup Șerban în domeniul agriculturii din România. În tot ceea ce facem, obiectivul nostru este să obținem o calitate excelentă a producției noastre și să utilizăm în permanență cele mai avansate tehnologii în domeniu. Parteneriatul cu Intersnack România înseamnă o recunoaștere a calității și a eforturilor depuse de Grup Șerban în dezvoltarea producției de cartofi și implicit a agriculturii românești. Totodată, acesta reprezintă o nouă oportunitate de a ne extinde afacerea și crește performanța financiară pe termen mediu și lung. Prin intermediul acestui parteneriat, vom putea să asigurăm un flux de venituri stabil și predictibil, ceea ce ne va permite să planificăm investițiile viitoare și să continuăm să dezvoltăm afacerea în mod sustenabil”, a declarat Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație al Grup Șerban Holding.

Având în vedere cererea în creștere pentru chipsuri la nivel global, cultivarea de cartofi pentru chipsuri a devenit o nișă din ce în ce mai atractivă. Chiar dacă producția de astfel de cartofi necesită tehnologii specializate și este mai costisitoare, randamentele obținute și prețul sunt semnificativ mai mari față de culturile clasice de cereale.

Comparativ, un hectar de cartofi pentru chipsuri generează aproximativ același nivel de venit realizat de pe patru hectare de cereale sau oleaginoase. În cadrul Intersnack, producția de chipsuri este efectuată în totală concordanță și conformitate cu normele UE de calitate și producție agricolă.

Grup Șerban a investit semnificativ de-a lungul anilor în dezvoltarea programului pentru livrarea de cartofi pentru chipsuri, fiind astăzi unul dintre puținii producători agricoli din România ce deține capacitățile necesare de producție, depozitare și livrare a acestui tip de cartofi către jucători de top din domeniu. În 2022, compania a cultivat aproximativ 500 de hectare cu astfel de cartofi. În cadrul parteneriatului cu Intersnack România, Grup Șerban urmează să livreze 5.000 de tone de cartofi în primul an, cu un plan ambițios de creștere în următorii ani.

În 2022, Grup Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creștere cu 11% față de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, +27% și un profit net de 33,8 milioane de lei, o apreciere cu 10% față de anul 2021.

Acțiunile Grup Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 300 milioane de lei.