Cele mai bune laptopuri pentru gaming sunt disponibile pe piața din România, deși prețul lor e uneori piperat. 2016 a trecut, vacanța s-a terminat. Dar asta nu înseamnă că jocurile trebuie puse pe stand-by. La prima vedere, când spui gaming, alegerile logice sunt desktop-ul sau consola. Însă pentru cei aflați în mișcare, sau care pur și simplu vor portabilitate, avem o selecție de laptopuri numai bune pentru joacă.

Chiar dacă prețurile sunt mai piperate decât la alte platforme, cei care vor neapărat un plus de mișcare pot opta pentru unul din lista de mai jos. Și un sfat foarte important, feriți-vă de MacBook. De orice fel de MacBook. Nu va putea rula aproape niciun joc fără să se transforme într-o mică termocentrală.

ASUS ROG GL752VW

Seria ROG a prins foarte bine la consumatori, indiferent dacă vorbim de periferice, de desktop-uri sau de notebook-uri. Modelul în cauză este unul extrem de performant, care vine la un preț destul de redus pentru ce poate oferi. Vorbim în continuare de un laptop, și trebuie să aibă unde să înghesuie toate componentele destul de mari ca și dimensiuni. Specificațiile sunt decente, iar grafica este asigurată de un GTX de 4 GB, suficient pentru jocurile actuale. Plus că este cel mai accesibil notebook din această listă.

Procesor: Intel Core i7-6700HQ

RAM: 8GB DDR4

HDD: 1TB 7200 RPM

Video: GeForce GTX 960M 4GB

asus rog laptop gaming

ASUS ROG GX700VO

Sau mai bine spus, unul dintre cele mai scumpe laptopuri de gaming de pe piață. Am zis să tatonăm puțin și capătul celălalt al spectrului banilor. Are un ecran de 17 inci și placă video detașabilă, pentru că proiectanții nu au mai avut unde s-o înghesuie. Răcirea se face pe lichid, iar cei 64 GB de RAM sunt mai mult decât suficienți pentru a juca atât titlurile existente la detalii maxime, cât și cele care vor apărea pe piață în următorii 5-7 ani.

Procesor: Intel Core i7-6820HK

RAM: 64GB DDR4 (OC 2800 MHz)

HDD: 512GB SSD

Video: GeForce GTX 980 8GB (detașabilă)

asus rog laptop gaming

Alienware 17 R4

De pe această listă nu putea lipsi un Alienware. Văzute de mulți ca cele mai bune laptopuri de gaming din lume, pentru orice produs din gama lor ai opta nu vei fi dezamăgit. Noi l-am ales pe acesta pentru mărimea SSD-ului, de 1TB, și pentru placa video, un GTX din seria 10, respectiv 1070 VR Ready. Și în acest caz, dacă cumperi așa ceva poți sta liniștit ani buni până să apară jocuri pe care notebook-ul să nu le poată duce.

Procesor: Intel Core i7-6700HQ

RAM: 32GB DDR4

HDD: 1TB 7200 RPM + 1TB SSD,

Video: GeForce GTX 1070 8GB

alienware laptop gaming

Lenovo IdeaPad Y910

Știm că fiecare om pasionat are preferințe atunci când vine vorba de marca pe care urmează să și-o achiziționeze. Așa că am introdus și Lenovo pe această listă, cu a sa gamă Y. Acest model e mai slab dotat în ceea ce privește RAM-ul, însă are o placă video extrem de potentă, aceeași GTX 1070 de pe Alienware-ul de mai sus. De asemenea, sistemul de răcire este foarte performant, se reglează automat în mod continuu, iar tastatura este una mecanică și luminată.

Procesor Intel Core i7-6820Hk

RAM: 16GB DDR4

HDD: 1TB

Video: GeForce GTX 1070M 8GB

lenovo y laptop gaming

Acer Predator G9-793

Este varianta de la Acer a notebook-ului Lenovo de mai sus, singura diferență fiind mediul de stocare, un SSD de 512 GB. Este un laptop care tinde spre high range, prețul fiind și el unul destul de piperat. Însă prin comparație cu unele din cele de mai sus este accesibil. Plus că memoria RAM poate fi suplimentată până la 32 de GB, costurile acestei operațiuni fiind infinit mai mici decât optarea pentru un alt laptop care poate fi și cu 4000 de lei mai scump.

Procesor: Intel Core i7-6700HQ

RAM: 16GB DDR4

HDD: 512GB SSD

Video: GeForce GTX 1070 8GB

acer predator laptop gaming