Vector Watch, producătorul anglo-român de ceasuri inteligente, a fost preluat de către Fitbit, potrivit anunțului de pe site-ul oficial al producătorului.

Fondat de Andrei Pitiș, Vector Watch a oferit două ceasuri inteligente cu autonomie de 30 de zile. Fitbit este cel mai mare producător de dispozitive purtabile din lume. Vector Watch a fost fondat în 2015 și a atras lumea cu autonomia mare, realizată prin ecranul alb-negru și funcționalitățile de bază pe care le oferea, dar și experiența de ceas.

Gecad Ventures a vândut pachetul de acțiuni din Vector către Fitbit. Toată proprietatea intelectuală a Vector și echipa vor face parte din Fitbit.

Vector Watch - nu vor mai fi produse noi ceasuri

"Suntem încântați să anunțăm că ne alăturăm Fitbit, liderul dispozitivelor purtabile conectate din domeniul sănătății și fitness-ului. Platforma software și echipa va face parte din Fitbit. Vom construi împreună noi produse, feature-uri și experiențe, incorporând tehnologia noastră și cunoștințele în comunitatea globală Fitbit", se arată pe site-ul oficial Vector Watch.

"Smartwatch-urile noastre vor continua să aibă aceleași funcționalități. Noi produse nu vor fi adăugate", se arată pe site-ul oficial. Practic, Vector nu va mai exista ca brand de acum încolo, ci toată echipa va construi produse Fitbit.

Dezvoltatorii care realizau aplicații și stream-uri de conținut pentru ceasurile Vector, iar cele realizate deja pot fi editate. Conform informațiilor start-up.ro, Andrei Pitiș, șeful companiei până acum și fondatorul ei, va continua în cadrul Fitbit pe mai departe. 

Am încercat să întoarcem tranzacția de azi pe toate părțile. Ce a ieșit, vedeți aici:

Vector Watch – scurta istorie a companiei de la înființare până la vânzare

Fitbit cumpără Vector Watch. Istoria companiei americane și achizițiile făcute de-a lungul timpului

Vector Watch se vinde către Fitbit. Care ar fi fost viitorul Vector pe o piață în stagnare?