Nu cred că v-ați lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri, însă, dacă printre voi se regăsesc și persoane care au fost nehotărâte în privința cadourilor pe care le vor face în acest an, lista de mai jos ar putea fi utilă. Mai ales dacă sunteți pasionați de tehnologie și gadgeturi. Iar dacă propunerile mele vin prea târziu pentru a-și mai găsi loc în tolba moșului, există întotdeauna alte motive de sărbătoare și făcut/primit cadouri.

HP Spectre x360

HP a reinventat unul din cele mai de succes laptopuri premium, făcându-l şi mai performant. Noul Spectre x360 are o durată de viaţă a bateriei cu 25% mai mare, ajungând la o autonomie de 15 ore prin integrarea procesoarelor Intel Core de generaţia a 7-a şi prin montarea unei baterii mai puternice, de 57,8 W.

În plus, noul design cu ramă îngustă, aproape inexistentă, reduce dimensiunile laptop-ului, eliminând aproximativ 10 mm din fiecare parte a ecranului, pentru a asigura portabilitate ridicată. Cu un nou design pentru balamale, laptopul are o grosime de 13,8 mm, fiind cu 2 mm mai subţire decât generaţia anterioară, şi cântăreşte 1,29 kg3, faţă de 1,45 kg la generaţia anterioară. Laptopul include acum patru difuzoare în loc de două, asigurând un sunet clar. Datorită tuning-ului Bang & Olufsen şi sistemului HP Audio Boost, cele două difuzoare din faţă, care vin în completarea celor două din spate, furnizează un sunet uluitor în orice situaţie.

Noul Spectre x360 are două porturi USB-Type C, cu suport ThunderboltTM 3, şi un port USB-Type A 3.0, permiţând utilizatorilor să se conecteze la cele mai noi periferice. Display-ul luminos are o diagonală de 13,3 inch (33,78 cm) şi un panou FHD IPS. Dacă vi se pare interesant, trebuie să știți că prețul laptopului pornește de la 6.075 de lei.

HP Envy 13

Creat pentru utilizatorii care îşi doresc laptopuri premium la un preţ mai accesibil, HP ENVY 13 are o diagonală de 13,3 inci și adaugă încă patru ore la autonomia bateriei, având o durată de viaţă de 14 ore, comparativ cu modelul din 2015. Cu doar 14 mm grosime şi o greutate de 1,42 kg, noul HP ENVY este mai subţire şi mai uşor decât generaţia anterioară.

Balamaua specială care ridică tastatura retro-iluminată când ecranul este deschis oferă o experienţă de tastare mai confortabilă,  touchpad-ul este extra-lat, realizat din sticlă, pentru o rezistenţă mai bună. Display-ul oferă imagini vii pentru filme şi jocuri, fiind disponibil la rezoluţii QHD+9 sau FHD4. Difuzoarele duale, cu sunet Bang & Olufsen şi HP Audio Boost Technology, oferă un sunet uimitor pentru filme şi muzică. 

În plus, laptopul are două porturi USB 3.0, inclusiv unul dedicat pentru  încărcarea dispozitivelor mobile cât timp laptop-ul este în modul Sleep, şi un port USB Type-C. Capacitatea de stocare este de până la 1TB SSD6 PCIe, oferind timp de răspuns rapid la deschiderea sau mutarea fişierelor de mari dimensiuni.

ENVY 13 beneficiază de HP Fast Charge ce asigurp o încărcare rapidă a bateriei - până la 90% în 90 de minute. Prețul gadgetului pornește de la 5.047 lei.

Lenovo YOGA 710

Laptopul YOGA 710 cu ecran de 11 inci este ideal pentru cei care călătoresc și pentru angajații care vor să fie productivi și când sunt în deplasare. YOGA 710 cu sistemul de operare Windows 10 preinstalat este unul dintre cele mai puternice și portabile laptopuri convertibile disponibile pe piață. Utilizatorii pot realiza fără probleme mai multe sarcini trecând de la conferințe video la trimiterea emailurilor și editarea pozelor în timp ce sunt în deplasare.

Cu o greutate de doar 1,04 kg, designul său compact și posibilitatea de a-l converti într-o tabletă fac ca acest laptop să fie ideal pentru persoanele care doresc să aibă mai mult loc în bagaje. Laptopul YOGA 710 se poate transforma în patru moduri și devine mult mai simplu pentru utilizator să tasteze în modul laptop, să susțină prezentări în modul stand, să urmărească videoclipuri în modul tent sau să navigați în modul tabletă.

Modelul dispune și de  versiune mai mare, cu ecran de 14 inci, perfect pentru cei care sunt în căutarea unei conectivități îmbunătățite, integrând o antenă inovatoare care livrează o conexiune Wi-Fi cu cu 20% mai bună. Laptopul YOGA 710 de 14 inci beneficiază de un drive SSD de până la 256 GB pentru acces rapid la filme, fotografii și fișiere fără a fi nevoie de utilizarea unui hard drive extern.

Ambele modele, cu un design subțire și ușor oferă o durată de viață a acumulatorului de până la 8 ore. Prețul laptopului YOGA 710 11 inci începe de la 799 euro , în timp ce varianta cu ecran de 14 inci are un preț de pornire de 899 euro.

Acer Spin 7 

Este cel mai subțire notebook convertibil din lume, cu o grosime de doar 10,98 mm și o greutate de 1,17 kg. Laptopul are ecran Full HD de 14 inci Corning Gorilla Glass și este dotat cu sistemul de balamale, care permit rotirea ecranului la 360 de grade, în cele patru moduri de utilizare – laptop, tabletă, display și „cort”. 

Este echipat cu un procesor Intel Core i7-7Y75 pe platformă Kaby Lake. Durata de utilizare a bateriei de până la 8 ore face acest convertibil o alegere bună pentru utilizatorii care călătoresc frecvent sau pentru productivitate pe tot parcursul zilei.

Porturile duale USB 3.1 de tip C asigură transferul rapid de date, conectarea la un monitor extern, dar și posibilitatea încărcării notebook-ului Spin 7, a unui smartphone sau oricărui alt dispozitiv. Modelul mai este prevăzut cu un adaptor USB (de la C la tip A, standard), care asigură funcționarea mouse-urilor, tastaturilor și altor periferice de generație mai veche. Acer Spin 7 are un preț recomandat de 5899 lei.

MacBook Pro

Este unul dintre cele mai bune gadgeturi din portofoliul Apple. Versiunile cu ecran de 13 inci și 15 inci, cu ecran Retina, cântăresc 1,37 kg, respectiv 1,83 kg, și au dimensiuni de 14,9 mm și 15,5 mm.

MacBook Pro de 15 inci are o placă GPU Radeon Pro puternică, ce oferă o performanță grafică de până la 130% mai rapidă comparativ cu generația anterioară. Cu 64 MB de memorie DRAM încorporată, modelul de 13 inci oferă grafică integrată cu până la 103% mai rapidă decât generația anterioară.

Modelul de 15 inci este primul model disponibil cu 2 TB de SSD – suficient spațiu pentru a lua cu tine până și cele mai mari proiecte, fără nevoia unui drive extern. Cu procesoare Intel Core de generația a 6-a, MacBook Pro oferă performanță uimitoare, chiar și atunci când efectuează cele mai complicate sarcini de procesare, precum randarea de modele 3D și criptarea video.

În ceea ce privește performanța bateriei, laptopul are o autonomie pentru întreaga zi - până la 10 ore pentru modelul de 13 inci și 10 ore pentru modelul de 15 inci.

În plus, Apple a integrat în laptopuri un mod revoluționar de a le controla: Touch Bar adaugă cele mai relevante instrumente direct pe tastatura ta. Acestea se schimbă automat în funcție de ceea ce faci, pentru a-ți simplifica munca mai mult ca niciodată. Selectează shortcuts, emoticoane și multe altele cu o singură atingere. Treci printr-o cronologie video în full screen sau atinge pentru a răsfoi și edita fotografii. Și, pentru prima dată, Touch ID este disponibil pe un Mac, permițând acces instantaneu la autentificări. Prețul unui MacBook Pro pornește de la 7.999 lei.