Crăciunul se apropie și dacă încă aveți dubii în ceea ce privește cadourile pe care să le faceți prietenilor antreprenori (sau dacă vreți să vă faceți singuri un cadou), noi avem câteva recomandări. Am căutat în dreapta și-n stânga și credem că am aflat câteva din cadourile pe care și le doresc cu adevărat antreprenorii. Nu de alta, dar după ce euforia sărbătorilor va trece și ne vom întoarce la birou, darurile aduse de Moș se vor dovedi foarte utile.

Software pentru productivitate și organizare – în ziua de azi suntem conectați permanent, iar toate detaliile legate de business se derulează în mediul online, așa că este vital pentru un antreprenor să dispună de software-ul potrivit pentru a-și controla și dezvolta afacerea în orice moment și din orice loc. În acest caz, fie că vorbim despre Asana, Trello sau DropTask, recomandați-le prietenilor câteva aplicații și programe de software esențiale.

Carți – dar nu chiar orice fel de cărți. Încercați să găsiți volume utile pline de sfaturi și de povești de antreprenoriat care i-ar putea inspira să îți ducă afacerea la următorul nivel.

Gadgeturi la modă – opțiunile sunt nelimitate în acest caz, însă înainte de a face cadou un device încercați să vă dați seama și cum s-ar preta acesta la nevoile unui startup owner. Poate un smartwatch (Apple Watch Series 2), o baterie portabilă, o tabletă  de pe care să poată avea acces rapid la informații sau un set de căști care izolează fonic (Sony MDRZX110NAB) ar fi niște opțini demne de luat în seamă.

Abonamente la reviste de business și tehnologie – antreprenorii au nevoie să fie mereu la curent cu cele mai noi tendințe atât din lumea afacerilor cât și din tehnologie (mai ales dacă au un business în zona de IT). Așa că un abonament cadou la una dintre cele ma cool reviste din afară (Forbes, WIRED, The Economist sau Entrepreneur) ar fi, cu siguranță, apreciat.