Laptopurile pentru studenți trebuie să fie și puternice, dar și ieftine, că vorba aia, nu toți putem să ne luăm device-uri de gaming. Mulți dintre noi am trecut prin perioada studențimii însoțiți de un laptop sau de o tabletă. Sau poate de un 2 în 1. Este absolut necesar în ziua de azi, și nu prea mai ai cum să treci prin facultate fără unul. Mai ales dacă ești din provincie și n-ai chef să te cari cu desktopul după tine la cămin. Am alcătuit o listă cu cinci laptopuri potrivite pentru studenți, mai scumpe, mai ieftine, care își vor face treaba cu vârf și îndesat.

Lista a fost gândită după două criterii principale: performanță și portabilitate. Pentru că îl vei transoprta prin toate locurile și vei avea nevoie de ambele. Și durata de viață a bateriei este un argument excelent, însă acolo va trebui să plătești ceva mai mult.

Acer Chromebook C738T-C17E

Lista trebuia să cuprindă și un Chromebook. Un laptop gândit pentru elevi și studenți, echipat cu sistemul de operare ”de casă” al Google. Autonomia bateriei este una peste medie, însă acest laptop foarte accesibil suferă la capitolul versatilitate. Ai opțiunea de a pune Windows pe el, însă nu este recomandat. Chromebook-ul se va mișca foarte lent în caz că vei decide să folosești alt sistem de operare și chiar nu are rost având în vedere că poți cumpăra alt notebook de la bun început. Per total raportul calitate-preț este unul bun, iar dacă nu vrei să faci altceva cu el decât să scrii, să citești, să navighezi pe net și să vezi un film, e o alegere excelentă. Prețul este unul foarte tentant.

Procesor: Intel Celeron N3050 1.60GHz,

RAM: 2GB

HDD: 32GB eMMC

Video: Intel HD Graphics

laptop student portabilitate chromebook acer

Laptopuri pentru studenți - Apple MacBook Air 13

Aici am sărit un pic peste prețul accesibil. Însă sunt două motive extrem de întemeiate pentru care MacBook Air este pe această listă: autonomia bateriei care este de departe cea mai bună de pe piață și investiția pe termen lung. În sensul că dacă îți iei acum un Mac poți fi sigur că te va ține cel puțin cinci-șase ani în care va rula la performanță maximă. Chiar dacă prețul este unul mai piperat, dacă stai să te gândești că ai 12 ore de autonomie la un laptop care cântărește puțin peste un kilogram poate vei ajunge la concluzia că merită. Acesta nu este un top, dar dacă ar fi, în opinia noastră, MacBook-ul s-ar situa pe locul întâi. Este un laptop ideal pentru cei care caută portabilitate.

Procesor: Intel Dual Core i5 1.60GHz

RAM: 8GB

HDD: 128GB SSD

Video: Intel HD Graphics 6000

laptop student portabilitate macbook

Acer Aspire E5-575G-7826

Chiar dacă nu are autonomia notebook-urilor prezentate mai sus și chiar daca nu e la fel de ușor, am inclus acest laptop pe listă pentru cei care vor mai multă performanță. Prețul acestuia, având în vedere că vine cu un i7 Kaby Lake, un ecran de 15.7 inci Full HD cu Touchscreen și cu un SSD de 256 GB, este unul destul de bun. Pentru studenții care vor avea nevoie de editare video/foto, de exemplu, aceasta e o alegere destul de bună. Cu un pic de efort în plus te poți plimba cu el de colo colo, pentru performanță merită. Nici placa video nu este mai prejos. Acest Aspire vine echipat cu un GTX 950M de 2GB.

Procesor: Intel Core i7-7500U 2.70 GHz Kaby Lake

RAM: 4GB

HDD: 256GB SSD

Video: NVIDIA GeForce GTX 950M 2GB

laptop student portabilitate acer

Lenovo Yoga 500-14IBD

Dacă nu ești hotărât ce vrei, o tabletă, sau un laptop, poți face un compromis cu un sistem 2 in 1. Dacă ești fan Lenovo, cu atât mai bine. Bateria va ține cu siguranță mai mult decât la un laptop convențional, mai ales daca îl vei folosi mai mult în modul tabletă. Ca specificații nu este foarte puternic, însă compensează prin greutatea foarte redusă. Din nou, depinde ce cauți. Dacă îl vei folosi la task-uri obișnuite precum navigare, editare text, multimedia, totul este mai mult decât suficient. Un plus este faptul că vine cu Windows 10 preinstalat, care se transformă, la nevoie, într-un sistem de operare special gândit pentru Touchscreen-ul din modul tabletă.

Proecesor: Intel Core i3-5005U 2.00 GHz, Broadwell

RAM: 4GB

HDD: 128GB SSD,

Video: Intel HD Graphics

laptop student portabilitate lenovo

ASUS ZenBook Flip UX360CA-C4011T

Un ultrabook la un preț accesibil. Vine echipat cu gama de procesoare Core m3 de la Intel, care sunt recunoscute pentru consumul extrem de mic de energie, asigurând astfel o autonomie cu mult peste medie. Ecranul este Full HD Touchscreen, iar spațiul de stocare e asigurat de un SSD de 128 de GB, iarăși, suficient pentru activitățile de zi cu zi. În esență, e un MacBook Air mi ieftin și mai puțin performant, însă nu cu mult. De asemenea, la o greutate de 1,3 kg, este un notebook extrem de ușor.

Procesor: Intel Core m3-6Y30 0.90GHz, Skylake

RAM: 4GB

HDD: 128GB SSD

Video: Intel® HD Graphics 515

laptop student portabilitate asus ultrabook