Am găsit cinci roboți care au avut campanii de crowdfunding extrem de bine primite, care ar putea lansa robo-revoluția. Și poate habar nu aveai câte nevoie ai de ei prin casă.

Mousr – șoricelul robotic care se joacă cu mâța ta

E clar că echipa din spatele proiectului Mousr iubește pisicile (au cel puțin 7). În plus, au petrecut eva ani studiind obiceiurile felinelor pentru a crea cel mai avansat (la acest moment, cel puțin) șoricel robotic pentru ca mâțele tale să se joace până obosesc.

Acesta este bazat pe tehnologia AI și poate detecta și răspunde la mișcările pisicii. Îi învață preferințele folosindu-se de senzori și de o cameră de 360 de grade.

Mousr a trecut cu succes de o campanie pe Kickstarter și poate fi comandat la prețul de 121 de euro.

Buddy – robotul companion

Fondatorul Blue Frog Robotics, startup-ul care l-a creat pe Buddy, este convins că toată lumea ar trebui să aibă propriul robot R2-D2. Buddy nu seamănă chiar cu celebrul roboțel din Star Wars, însă îl poate suplini cu succes. Monitorizează casa, te ajută în diverse treburi casnice, oferă companie familiei, îi ajută pe cei mici la teme și relaționează cu diversele obiecte care îți fac casa mai deșteaptă.

Buddy a strâns peste 400.000 de euro într-o campanie pe Indiegogo în 2015. Iar dacă vreți să-l cumpărați, vă puteți înscrie pentru o nouă rundă de precomenzi.

PancakeBot – prima imprimantă de clătite

Dacă nu vrei să mai mănânci aceleași clătite clasice, poți cumpăra PancakeBot, prima imprimantă de clătite. Proiectul a fost susținut de peste 2.000 de oameni într-o campanie pe Kickstarter.

Dacă ai 240 de euro și vrei să-i dai pe PancakeBot te poți bucura de clădite în orice formă îți dorești.

HEXA – robotul cu șase picioare

HEXA este un fel de robot-păianjen care poate fi controlat de pe telefon și care interacționează cu gadgeturile pe care le ai prin casă. Cu ajutorul roboțelului poți vedea cam tot ce se întâmplă prin casă.

HEXA a reușit să strângă dublul sumei de 100.000 de dolari/peste 80.000 de euro pe Kickstarter, iar acum robotul poate fi cumpărat pentru 760 de euro.

Somnox – robotul pernă

Dacă te numeri printre cei care au probleme cu somnul, Somnox ar putea fi exact ceea ce ți-ar trebui pentru o noapte liniștită.

Robotul pernă sau ursulețul pentru adulți, pe care să-l ții în brațe atunci când dormi, a strâns dublul sumei de 100.000 de dolari/peste 80.000 de euro în două campanii derulate pe Kickstarter și Indiegogo.

Somnox reușește să te adoarmă prin redarea unor sunete care te calmează. Interesant este faptul că perna are abilitatea de a-și alinia mișcările la ritmul respirației tale și de a reduce nivelul de zgomot pe măsură ce adormi.

Somnox poate fi precomandat la prețul de 499 de euro.