Acceleratorul Google din Tel Aviv va primi startup-uri specializate în machine learning, inteligență artificială și data science (programul se derulează pe durata a 6 luni).

De altfel, programul din Tel Aviv este primul pe machine learning pe care Google a hotărât să-l desfășoare în afara Statelor Unite.

Google nu este singurul gigant care a pus ochii pe talentul tech din Israel. Aproape fiecare jucător important din industria tech și-a exprimat dorința de a deschide un accelerator pentru startup-uri în această țară.

”Sunt câteva avantaje aici. Totul este concentrat într-o zonă foarte mică, toată lumea colaborează și lucrează împreună, iar companiile au posibilitatea de a găsi foarte ușor mentori și profesioniști”, spune Roy Glasberg, fondatorul și directorul general al programelor globale de accelerare Google și Google AI Studio.

În afara acestui program, Google mai lucrează cu 100-150 de startup-uri prin intermediul altor programe de accelerare din Israel. O bună parte dintre aceste companii au produse și servicii în domenii precum sănătate, fintech, agritech.

Potrivit reprezentanților Google, citați de publicația The Jerusalem Post, acceleratorul din Tel Aviv nu va lua acțiuni în cadrul startup-urilor care trec prin program. În schimb, Google le va cere fondatorilor să lucreze alături de companie pe proiecte specifice.