Pe perioada pandemiei, Webex a continuat să ajute afacerile să prospere și a devenit o platformă integrantă pentru guverne, care au putut astfel să-și desfășoare activitățile de la distanță, pentru medici, care și-au întâlnit pacienții în condiții de siguranță și pentru profesori, care au predat elevilor de la distanță.

Aceste inovații sunt anunțate în contextul în care companiile din întreaga lume se pregătesc pentru un mediu de lucru „hibrid” – în care angajații lucrează alternativ de la birou și de la distanță cu o frecvență mai mare – într-o lume post-pandemică. Cisco are o viziune clară a modului în care tehnologia poate ajuta clienții să atingă acest viitor astăzi, și să creeze o lume mai incluzivă pentru toți.

Printre inovațiile anunțate de Cisco se numără:

Noul Webex

Noul Webex oferă un mediu de lucru securizat, unic, care acoperă toate nevoile de colaborare: apeluri, întâlni și mesagerie într-o singură aplicație care vine cu peste 50 de inovații dintre care amintim:

  • eliminarea zgomotelor de fundal și îmbunătățirea comunicării
  • transcrieri și subtitrări
  • notițe și planificare activități
  • layout-uri video îmbunătățite și Webex Huddle (întâlniri spontane cu un singur clic)
  • o serie de funcționalități AI (Inteligență Artificială) pentru mesagerie și noile funcții de apelare permit utilizatorului să se concentreze pe activitățile care contează cel mai mult
  • Noile funcții de analiză (People Insights, dezvoltat de Webex Graph) oferă informații personalizate și recomandări concrete angajaților, echipelor și organizațiilor.

Cisco a anunțat, de asemenea, funcționalități precum traducere în timp real în nouă limbi, utilizarea de gesturi în cadrul întâlnirilor bazate pe recunoașterea mișcărilor corpului și capabilități de partajare inovative. Aceste funcționalități vor fi disponibile în lunile următoare.

Noi echipamente Webex

O gamă de echipamente noi, care se adaugă la portofoliulul Cisco existent, dotat deja cu funcții de AI, vor oferi experiențe noi, indiferent dacă sunteți acasă sau la birou. Acestea includ:

Webex Desk Camera: dotată cu funcționalități inteligente, cum ar fi recunoaștere facială și indicatori de ocupare a unei încăperi, Webex Desk Camera este ideală atât pentru acasă, cât și la birou. Microfonul poate fi activat și dezactivat printr-un simplu gest – o premieră în industrie, lucru pe care nicio altă cameră USB nu îl poate face.

Avanpremieră – Webex DeskHub:

Având în vedere că multe organizații își regândesc și reconfigurează spațiile de birouri, revenirea la birou va presupune și o accentuare a procesului de utilizare a birourilor de către angajați prin rotație. Cu noul Webex Desk Hub, este foarte simplu să transformați orice birou disponibil într-un spațiu personal. Această nouă categorie de dispozitive este suficient de performantă pentru a oferi întâlniri video și apeluri telefonice la o calitate remarcabilă, dar permite și conectarea tuturor echipamentelor uzuale pentru productivitate și colaborare, cum ar fi cameră video, căști, monitor, laptop și telefon mobil. În plus, Webex Desk Hub permite rezervarea unui birou prin intermediul laptopului, legitimației de serviciu sau a telefonului mobil, validând, în același timp, identitatea utilizatorilor. Acesta nu este un dispozitiv pentru procesul obișnuit de alocare a unui birou, Webex Desk Hub fiind conceput pentru un nou mod de lucru.

Avanpremieră – Webex Desk:

La fel ca în cazul Webex Desk Pro, Webex Desk permite o interacțiune mare cu audiența, prin intermediul slide-urilor sau videoclipurilor, folosite ca fundal în timpul prezentării – această caracteristică a fost denumită „prezentator imersiv”. Transformă întreaga experiență, permițând conectarea la întâlniri, crearea de activități în comun și menținerea productivității, indiferent dacă sunteți acasă sau la birou. Este disponibil la un preț competitiv pentru un dispozitiv multifuncțional dotat cu funcții inteligente precum anularea zgomotului, fundaluri virtuale și recunoaștere facială. Poate fi folosit ca echipament principal, cu care utilizatorii se pot conecta la orice serviciu de întâlniri. Este dotat cu o cameră de calitate înaltă, microfon și difuzoare, fiind foarte simplu de configurat, nefiind nevoie de cunoștințe IT sau tehnice. Utilizatorii își pot începe activitatea în câteva minute.

Webex App Hub

App Hub facilitează găsirea și utilizarea de integrări într-un spațiu de mesagerie Webex, iar în curând acest lucru va fi disponibil pentru utilizatori și într-o întâlnire Webex. Utilizatorii vor putea să adauge cu ușurință aplicații terțe în timp ce se află într-o întâlnire Webex și își pot salva documentele pentru a le urmări ulterior. De asemenea, este ideal pentru managerii IT care vor să facă integrări native la nivelul întregii companii. Disponibil de astăzi, noul Webex App Hub include integrări prestabilite cu Box, Dropbox, Salesforce, ServiceNow, MIRO, Mural, Workplace for Facebook.


Nou în Contact Center: experiențe inteligente pentru clienți

Noul Webex Contact Center oferă beneficii noi pentru organizații, clienți și agenți. Indiferent de dimensiune (chiar și cu cele mai mici centre de contact) organizațiile pot beneficia acum de performanța unui centru de contact în cloud, cu mii de agenți încă din prima zi.

”Obiectivul Cisco este de a crea un viitor incluziv, iar tehnologia de colaborare joacă un rol critic în crearea unui mediu echitabil, astfel încât toată lumea să poată participa la economia globală, indiferent de zona geografică, limbă și personalitate. Acesta este motivul pentru care suntem determinați să oferim o experiență Webex de 10 ori mai bună decât o experiență față în față și, în același timp, să facem interacțiunile în persoană de zece ori mai bune. Webex permite trecerea la modul de lucru hibrid, reducând dependența de locația geografică în procesul de angajare, deschizând economia globală și oferind tuturor posibilitatea de a participa în acest proces – indiferent unde s-ar afla. Echipa noastră este entuziasmată să aducă la îndeplinire această viziune, care stă la baza fiecărui dispozitiv pe care îl construim, fiecărei linii de cod pe care o scriem și fiecărei funcționalități pe care o creăm”, a declarat Jeetu Patel, SVP și GM, Security & Applications, Cisco.