Cities of Tomorrow este un eveniment dedicat importanței dezvoltării urbane și regionale, anul acesta aducând în prim plan relația dintre orașe și cetățenii acestora, având ca temă centrală migrația și cirulația oamenilor atât internă cât și internatională, un subiect de actualitate în România, unde efectele emigrării masive din ultimele trei decenii sunt din ce în ce mai vizibile la nivel economic, urbanistic și social.

Conferința este concepută pentru a oferi informații utile și noi perspective pentru: primarii, managerii orașului, reprezentanți ai agențiilor de dezvoltare regională și a zonelor metropolitane, reprezentanți ai consiliilor orașelor și județelor; companiile private românești și străine; profesioniștii din domeniul planificării urbane cât și arhitecții urbaniști; investitorii imobiliari și dezvoltatorii interesați pentru/sau cu sediul în Europa de Sud-Est; profesioniștii din domeniul imobiliar; reprezentanții camerelor de comerț și industrie; reprezentanții clusterelor industriale; furnizorii de tehnologie; companiile de utilități urbane și infrastructură; ONG-urile şi profesioniștii din domeniul bancar.

Conferința de mâine, 1 septembrie, va fi difuzată parțial live pe pagina de facebook a AHK România https://www.facebook.com/ahkromaniaofficial/.

Cities of Tomorrow este o conferință publică care aduce în discuție subiecte precum dezvoltarea durabilă, reconversia și revitalizarea regiunilor și orașelor României, sarcinile și rolurile actorilor din mediul politic, de afaceri și din cadrul societății civile, dezvoltarea infrastructurii urbane și rurale, managementul orașelor (utilități publice, managementul traficului, clădiri eficiente energetic), integrarea zonelor centrale și istorice ale orașului, dar și a periferiilor și nu numai.

Invitatul special al acestei ediții și keynote speaker este Ullrich Sierau, primar al orașului Dortmund.

După alegerea sa în 2009, primarul Sierau a pus accentul pe implementarea proiectelor de dezvoltare urbană durabilă. Drept urmare, Dortmund a primit titlul de cel mai sustenabil oraș al Germaniei în 2014 și premiul German Urban Planning Award în 2018.

Informații despre speakeri și prezentări puteți vedea aici: https://www.citiesoftomorrow.ro/highlights/

Mesele rotunde tematice s-au desfășurat online în trei zile consecutive (25, 26 și 27 august). Concluziile si insight-urile rezultate în urma celor nouă mese rotunde vor reprezenta fundamentul pentru acțiuni viitoare si vor fi prezentate succint de moderatorii acestora în cadrul evenimentului.

Cu ajutorul unui juriu format din personalități cu experiență vastă, s-au stabilit cei 9 finaliști ai concursului de proiecte.

Cele 9 proiecte finaliste ce se vor prezenta în cadrul sesiunii de pitching la Cities of Tomorrow sunt: la categoria Administrație publică: Compania de Apă Someș (Program de detectare a scurgerilor din rețeaua de apă asistat prin satelit), Municipiul Vaslui (Reabilitare și schimbare de destinație a fostelor clădiri de centrale termice), Municipiul Alba Iulia (Găsește-ți măreția); la categoria mediu de business: AriaConcept Architecture (Kit de regenerare urbană), Feexers cu aplicația cu același nume, Studio Triptic (Tehnologia Green Spots); la categoria societate civilă: Asociația Planeta Petrila (Regenerare post-industrială), Asociația ARCEN (Catalog București), Asociația Laboratorul Verde (Platforma de gestionare a deșeurilor C&D)

Cele 63 de proiecte depuse pot fi consultate aici: https://www.citiesoftomorrow.ro/submitted-projects.html.

În acest an, organizatorii au introdus, pe lângă categoriile de proiecte deja cunoscute, o categorie specială gândită prin prisma provocărilor pe care le trăim: Sănătate și/sau siguranța cetățenilor. Cele 13 proiecte depuse pot fi consultate aici https://www.citiesoftomorrow.ro/helathcare-citizensafety/ sau în platforma virtuală, iar câștigătorul va fi votat prin platforma eventlink360 de publicul participant la conferință.

Mai multe detalii despre eveninent, agenda Cities of Tomorrow, precum și link-ul de înscriere pentru participarea la eveniment pot fi găsite la https://www.citiesoftomorrow.ro/.