Laptopurile de gaming au evoluat mult în ultimii ani, iar această evoluție se datorează mult și celor de la Lenovo care au înțeles că laptopurile de gaming nu sunt numai pentru gameri, dar și că degeaba îți cumperi un laptop dacă nu îl poți transporta cu ușurință oriunde.

Lenovo Legion Slim 7i e unul dintre cele mai importante modele ale gamei Legion, din punctul nostru de vedere, în special dacă va livra toate cele promise.

Lenovo Legion Slim 7i

Designul este poate cel mai important aspect al Lenovo Legion Slim 7i. Este un laptop care cântărește numai 1,76 de kilograme, o greutate foarte redusă pentru o mașinărie de gaming cu ecran de 15,6 inch. Legion Slim 7i își respectă numele, fiind foarte subțire - are o grosime de numai 18mm.

Ecranul de 15,6 inch vine în trei versiuni, în funcție de nevoile utilizatorilor. Astfel, există o variantă full HD cu rată de refresh 60Hz, 100% SRGB și Dolby Vision, o variantă full HD cu rată de refresh de 144Hz, 100% SRGB și Dolby Vision, dar și o versiune 4K cu rată de refresh 60Hz, 100% Adobe RGB și Dolby Vision. Cum ziceam, Lenovo a conștientizat că laptopurile de gaming nu sunt doar pentru gameri, ci și pentru cei creativi sau cei care vor cea mai mare putere pentru sarcini de productivitate.

Tastatura este una completă și ar trebui să ofere o experiență foarte bună atât în jocuri, cât și în alte sarcini mai puțin distractive.

Răcire și performanțe

Evident, noile laptopuri Legion Slim 7i vin cu cele mai noi procesoare Intel Core, până la Intel Core i9. Evident, asta aduce noi provocări pentru Legion, mai ales în ceea ce privește managementul căldurii. Pentru a asigura buna-funcționare la temperaturi normale chiar și în cele mai provocatoare sesiuni de gaming, cei de la Lenovo au realizat un sistem de răcire nou care permite un flux de aer cu 31% mai bun decât la generația anterioară și un o evacuare cu 115% mai eficientă. De acest nou sistem de ventilație beneficiază și placa grafică NVIDIA GeForce RTX 2060 Max Q. Lenovo promite peste 9 ore de folosire intensă cu 0 throttling.

Pentru o funcționare cât mai eficientă, Lenovo a implementat și tehnologia Dynamic Boost, ce redistribuie energie de la procesor către placa grafică, atunci când aceasta este mai solicitată.

Tot la capitolul ”specificații tehnice” merită menționată stocarea de până la 2TB NVMe PCIeSSD, memoria RAM de 32GB și bateria de 71WHr.