Evenimentul se desfășoară simultan în perioada 6-8 martie 2020 în peste 40 de orașe din 25 de țări de pe tot globul. În cazul țării noastre, Global Legal Hackthon se va desfășura atât în București, la Mindspace Pipera, cât și la Iași, la FabLab.

Global Legal Hackathon este locul unde developeri, avocați și profesioniști din domeniul juridic, UX designeri și business developeri, se întâlnesc pentru a găsi soluții tehnologice la probleme din domeniul juridic.

Timp de 54 de ore, cât durează GLH, participanții vor inova pentru a deservi servicii juridice din sectorul privat, precum și servicii juridice de interes public (spre exemplu: buna guvernare, legislația juridică, facilitarea accesului la justiție etc.). Ideile inovatoare pot lua forma unui software, a unui website, unei platforme sau a unei aplicații mobile și pot avea un impact semnificativ în industria serviciilor juridice la nivel internațional.

Concurenții beneficiază de sprijinul și cunoștințele mentorilor, specialiști în domeniile legal tech și business, care le oferă sprijin participanților pe tot parcursul evenimentului. În final, soluțiile găsite vor fi prezentate de fiecare echipă în fața unui juriu format din antreprenori și profesioniști de calibru din IT, sistemul juridic și business.

Anul trecut, echipa câștigătoare a hackathonului din România a câștigat și marea finală de la New York. Este vorba despre Legal Shapers, care a prezentat LawrelAI, un chatbot care oferă în timp real răspunsuri la problemele juridice pe care le poți întâmpina în timpul unei călătorii.

Detalii despre LawrelAI puteți afla din acest material.

”Provocarea participanților la ediția din acest an este, cu siguranță, una mult mai mare - după bucuria imensă de la ediția din 2019, când România a câștigat marele trofeu mondial la New York, cu proiectul LawrelAI (Law related Artificial Inteligence)“, a declarat Mădălina Hristescu, partener fondator al firmei de avocatură Hristescu și Asociații, care organizează și în acest an ediția românească a Global Legal Hackathon. Pentru Iași, partenerul este Fab Lab Iași.

Înscrierile sunt gratuite și se pot face până la data de 4 martie 2020, ora 24:00, pe site-ul competiției, atât în nume propriu cât și în numele echipei.

Numărul de locuri este limitat. Mai multe informații despre GLH2020 în România puteți găsi pe site-ul competiției și pe paginile oficiale Global Legal Hackathon România de pe Facebook, LinkedIn, Twitter și Instagram.

Ediția din acest an își va îndrepta atenția, în mod special, către femeile care activează in domeniul legal-tech. Lor le este dedicată o secțiune specială, „GLH Inclusivity Challenge”. Mai multe detalii, aici.

Proiectele câștigătoare la București și la Iași vor intra în cea de-a doua etapă a competiției, care se va desfășura online și care poate oferi șansa accederii în finala competiției mondiale. Anul acesta, finala va avea loc la Londra, în data de 16 mai 2020. Finaliștii își vor susține proiectele în fața unora dintre cei mai mari experți în legal tech din lume.