Utilizatorii aplicației care optează pentru plata cu autentificare biometrică nu sunt nevoiți să folosească nici cardul, nici telefonul, în timp ce plata este extrem de sigură, foarte rapidă și comodă, datele rămânând doar pe telefonul clientului.

Aplicația este disponibilă pentru utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare Android și iOS, împreună cu orice card de debit sau de credit Mastercard sau VISA emis în România și poate fi descărcată din App Store sau din Google Play Store, dar și de pe site-ul www.well-com.ro.

„Preocupați de îmbunătățirea experienței la cumpărături a clienților noștri, atât online, cât și offline, am lansat în 2015 casele rapide – unde scanarea este realizată de personalul nostru, iar plata – cash sau card – în mod independent, de către clienți. A urmat, în 2017, implementarea a caselor inteligente, self checkout, care permit clienților derularea rapidă și autonomă a întregului proces. Astăzi, aducem în România, alături de partenerii de la Oney Bank, o nouă soluție bazată pe tehnologie de top – plata validată cu amprentă, disponibilă alături de cea prin cod QR. Ne dorim ca aceste schimbări să fie utilizate și apreciate de clienții noștri, să le simplifice parcursul de cumpărare în magazinele noastre și să îi ajute să câștige timp”, a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Client și Inovație Auchan Retail România

„Pilotul, demarat împreună cu Auchan, aduce prima metodă de plată biometrică pe piața din România, însă este doar începutul. Ne propunem să schimbăm relația dintre comercianți și clienții lor simplificând modul în care, aceștia din urmă, plătesc. Nu este nevoie să mai scoateți portofelul și nici telefonul. Tot ce trebuie să faceți este să atingeți terminalul cu degetul și plata este realizată”, adaugă Jean-Michel Goncalves, Director General Oney Bank România.

În prima fază, aplicația va fi disponibilă doar clienților din magazinele Auchan Militari și Auchan Drumul Taberei, la casele rapide, urmând ca în scurt timp să fie disponibilă și clienților magazinului Auchan Cotroceni, la casele rapide și la casele de tip self-check-out.

Oney Bank face parte din Holdingul francez Auchan, reprezentand divizia financiar-bancara a grupului. La nivel mondial Oney Bank este prezenta in 11 tari cu un portofoliu de peste 9 milioane de clienti carora le pune la dispozitie produse financiare, solutii de plata si asigurari variate.In Romania, Oney Bank este prezenta cu 50 de birouri in magazinele Auchan si Leroy Merlin.