Listarea survine la cinci săptămâni după plasamentul privat încheiat anticipat prin care rețeaua de clinici dentare a atras 10 milioane de lei, la o dobândă de 7,5%, cea mai mică de până acum pentru obligațiuni similare listate pe piața AeRO.

”Încheiem anul 2019 extrem de dinamic, în urma deschiderii simultane a încă trei Clinici Dentare Dr. Leahu în 3 orașe diferite. Astfel, reușim să acoperim, de la Oradea la Constanța, și mai eficient nevoile pacienților noștri prin simplu fapt că am adus standardele noastre stomatologice mai aproape de ei, inclusiv în ce privește copiii și adolescenții. Nu ne oprim aici, ne propunem ca anul viitor să menținem dezvoltarea accelerată a companiei, în special prin deschiderea unei clinici în afara țării. Eforturile noastre se concentrează acum în jurul democratizării acestor servicii și a creării unei comunități cu care să construim viitorul stomatologiei”, a declarat Ionuț Leahu, fondator și CEO al rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Interesul crescut al investitorilor manifestat pentru emisiunea din luna octombrie confirmă și susține strategia de extindere a rețelei de clinici stomatologice. În cadrul plasamentului privat, la care au participat peste 60 de investitori, compania a oferit spre vânzare 100.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 de lei, cu o scadență de trei ani și dobândă plătibilă trimestrial.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar și Consultant Autorizat.

Începând de astăzi, obligațiunile Clinicile Dentare Dr. Leahu pot fi cumpărate la Bursă de orice persoană fizică sau juridică. Simbolul de tranzacționare al acestora este DRL22. Compania e primul business din sectorul seviciilor stomatologice care ajunge la BVB, dar și primul din healthcare prezent pe piața AeRO.

În 2018, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 29,7 milioane lei, o creștere de 70% față de 2017 și un profit net de 2,6 milioane lei.

Recent, rețeaua de clinici dentare Dr. Leahu a deschis trei centre stomatologice de excelență în București, Constanța și Oradea, o investiție de aproape 4 milioane de euro.

BT Capital Partners a intermediat în 2019 trei emisiuni de obligațiuni corporative, în valoare totală de peste 600 milioane lei, fiind cel mai activ intermediar pe acest segment al Bursei de Valori București.