Inițiat de Avaelgo, companie specializată pe tehnologii Microsoft din România, Cloud Conference 2021 debutează joi, 14 octombrie 2021, de la ora: 9:30, cu o serie de sesiuni găzduite online, avându-l drept keynote speaker pe Daniel Rusen, Director de Marketing și Operațiuni la Microsoft. Gazda evenimentului va fi Mihai Tătăran, Director General Avaelgo, iar specialiști din domeniul tehnologiei își propun să aducă mai multă claritate asupra potențialului extraordinar pe care îl au aplicațiile bazate pe inteligență artificială atât în afaceri, cât și în viața de zi cu zi. Noutățile lansate de companii importante, de la Microsoft, la Arggo Consulting, BitTitan și Fortinet, vor fi prezentate în cadrul acestui eveniment, gândit să pună la dispoziția mediului românesc de afaceri atât soluții inovatoare pentru eficientizarea proceselor interne, cât și o viziune actuală cu privire la impactul pe care digitalizarea îl are asupra inițiativelor antreprenoriale.

”Cloudul, datele și inteligența artificială (AI) sunt pilonii care vor conduce către transformări fără precedent în fiecare industrie - și vor crea industrii pe care încă nu ni le putem imagina.

Cloud Conference vine să aducă mai multă claritate acestui potențial extraordinar prin aplicațiile de afaceri din viața reală și scenariile de utilizare, precum și prin întâlnirea cu cei care sunt direct implicați în domeniul transformării digitale”, susține Directorul General Microsoft România - Violeta LUCA.

Tehnologii pentru o nouă eră digitală

Experții susțin că ne aflăm într-un punct de inflexiune, de la care impactul tehnologiei va începe să fie din ce în ce mai vizibil în viața de zi cu zi. În ultimii ani, datele sunt devorate într-un val de entuziasm fără precedent, iar tehnologia 5G va fi portalul prin care noi tehnologii și concepte se vor dezvolta accelerat, antrenând transformări comparate, ca impact socio-economic, cu revoluția industrială. Volumul de date stocat în cloud și inteligența artificială sunt pilonii care vor susține o schimbare rapidă și fără precedent în afaceri și industrii, de la lumea medicală și cea financiară, la diverse alte domenii importante, cum ar fi parcarea inteligentă sau gestionarea automată a traficului, monitorizarea sănătății și a poluării aerului sau iluminatul public autonom, printre multe altele.

Viziunea asupra viitorului este apariția unor noi domenii, pe care nici nu ni le putem imagina. Pentru a înțelege și a valorifica oportunitățile aduse de aceste tendințe în tehnologie, companiile trebuie să-și evalueze atent opțiunile, asimilând soluțiile potrivite propriilor procese, pentru a construi viitorul începând de azi. Detaliind scenarii și situații concrete de utilizare, experții invitați în Conferința de Cloud propun soluții menite să crească productivitatea și să minimizeze costurile, toate acestea fără a impacta procesele existente din cadrul companiilor sau tocmai pentru a le eficientiza. Cele mai noi tehnologii Microsoft Azure sau Cloud-ul Microsoft, Office 365 sau Microsoft 365, aduc soluții inovatoare de securitate și business process management, strategii eficiente de administrare a instanțelor de cloud sau dezvoltarea eficientă de aplicații. Aplicații precum Incubation Workshop, de la Avaelgo, oferă instrumentele necesare pentru ca orice afacere să-și definească o strategie de migrare către cloud.

Soluții inteligente în era work-from-home

Printre diferitele teme aplicate la viața cotidiană, ediția 2021 a Cloud Conference își propune să abordeze și provocările prin care trec companiile în era work-from-home. Criza sanitară a accelerat tendințele conturate în ultimii ani, grăbind implementarea soluțiilor de digitalizare. Totodată, a adus provocări cărora companiile s-au văzut nevoite să le facă față într-un timp scurt și sub presiunile imense aduse de un scenariu real de criză. Pentru a veni în întâmpinarea mediului de afaceri în contextul work-from-home, experți ai domeniului prezintă tehnologii de ultimă generație care să asigure continuitatea afacerilor și a fluxurilor de lucru, conectivitatea angajaților la sisteme și procese sau securitatea informațiilor. Totodată, vor fi prezentate strategii de continuare a digitalizării proceselor, detaliind etapele proiectului, de la evaluarea problemelor și soluțiile adecvate, până la ciclurile de rafinare, etapele de implementare și întreținere.

Participarea la Cloud Conference 2021 este GRATUITĂ, iar printre temele care vor fi puse în discuție se numără:

  • Migrating Enterprise Applications to Microsoft Azure;
  • Machine Learning in Real-Life Projects with Microsoft Azure;
  • Time-as-a-Service for People and Businesses;
  • Empowering Innovation for All Industries with Microsoft Power Platform;
  • How to deliver fast, secure, and scalable migrations to Microsoft365 with MigrationWiz ș.a.

Conferința este o importantă platformă de dialog, în care profesioniști, decidenți și reprezentanți ai mediului de afaceri vor pune în discuție oportunitățile și provocările actuale, în tandem cu specialiști implicați direct în domeniul transformării digitale.

Reputație și implicare

Compania Avaelgo, organizator Cloud Conference încă din 2017 vine cu întreaga sa experiență și capabilitățile tehnice pentru implementarea tehnologiei cloud, beneficiind de o poziție favorabilă dobândită în anii de parteneriat activ cu Microsoft. Reputația Avaelgo este susținută de echipa bine închegată, cu competențe tehnice și de business avansate, cu o preocupare continuă în zona de inovație și oferirea de servicii la standarde înalte.

”Suntem diferiți și sunt mândru că pot spune asta. Avem în echipă specialiști certificați Microsoft, ceea ce este o dovadă a faptului că dispunem de cunoștințele necesare pentru a rezolva orice provocare tehnologică din aria noastră de expertiză.

În ultimul an, această experiență ne-a ajutat să intrăm în contact cu multe companii blocate din cauza pandemiei, afaceri pe care le-am redresat cu ajutorul tehnologiei, iar astăzi sunt în continuă creștere”, a declarat Mihai Tătăran, CEO Avaelgo.

UiPath – Avaelgo – un parteneriat între profesioniști

Unul dintre beneficiarii implementării realizate de Avaelgo este renumitul unicorn UiPath, lider mondial al industriei automatizării proceselor robotizate. Avaelgo este partenerul de servicii gestionate de pe Microsoft Cloud pentru UiPath, fiind alături de ei pe parcursul călătoriei către Cloud, prin oferirea de servicii cloud - consultanță, dezvoltare și instruire - pentru echipa lor de profesioniști.

UiPath a abordat Avaelgo cu anumite nevoi speciale și cerințe tehnice specifice în ceea ce privește mediile complexe Azure Infrastructures, DevOps și DevTest ale produselor UiPath corespunzătoare cu dezvoltarea sa din ultimii ani.

În cadrul acestei colaborări dintre UiPath și Avaelgo, ce s-a desfășurat în perioada 2017-2020, au fost atinse o serie de obiective:

  • investițiile clientului în Microsoft Cloud sunt valorificate la maximum;
  • beneficiarul are parte de liniște și siguranță datorită serviciilor de înaltă calitate și performanță în cloud, care se traduce prin succesul clientului pe piață
  • îmbunătățiri imediate și observabile în ceea ce privește optimizarea costurilor și controlului abonamentelor Azure
  • automatizarea mediilor cloud pentru echipele de dezvoltare, pre-sales și sales.

Pentru a asigura evoluția naturală și fără bătăi de cap, Avaelgo efectuează săptămânal și livrează rapoarte lunare către UiPath, inclusiv rapoarte de securitate, de utilizare a resurselor, recomandări de optimizare și ce noi specificații sunt disponibile în Azure care pot fi de folos. În acest fel, UiPath se concentrează asupra extinderii lor și specialiștii Avaelgo se asigură că UiPath vor beneficia la maximum de investițiile lor.

”Datorită vitezei de creștere a afacerii UiPath, există întotdeauna provocări tehnice, cum ar fi implementarea produselor RPA într-un mediu demonstrativ format din zeci de mii de mașini virtuale în câteva ore. Aceste provocări pot fi rezolvate și datorită relației strânse Avaelgo cu echipele Microsoft Product, prin intermediul echipei sale care face parte din programele Microsoft Most Valuable Professionals și Microsoft Regional Director”, a declarat Mihai TĂTĂRAN, CEO Avaelgo.

Implementările de valoare, clienții mulțumiți și orientarea constantă spre inovație au adus companiei Avaelgo numeroase premii în industria tehnologică. Astfel, Avaelgo este în prezent Partener Gold Microsoft pentru Application Development, Application Integration, Cloud Platform, Cloud Productivity, Data Center și Partener Silver Microsoft pentru Collaboration and Content, Security, Enterprise Mobility Management, Small and Midmarket Cloud Solutions. De remarcat este faptul că Avaelgo este prima companie din România care a obținut certificarea Advanced Specialization in Windows Server and SQL Server Migration to Azure.

Mai multe informații despre Cloud Conference și înscrierea GRATUITĂ la eveniment se face la: www.cloudconference.ro