Aceasta este implementată, poate deloc surprinzător, tot la Cluj, orașul din România care are deja primul funcționar public virtual.

Grație aplicației gratuite Cluj Now utilizatorii vor primi alerte în timp real din partea Primăriei Cluj-Napoca atunci când există restricții de circulație cauzate de lucrări în diverse zone din oraș sau când au loc evenimente sportive și culturale care limitează accesul la anumite rute și trasee.

Cluj Now este o aplicație dezvoltată de compania clujeană LIFE IS HARD, membră a Grupului de Lucru “Brained City” al clusterului Cluj IT, sub egida Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT, și se adresează atât locuitorilor din Cluj, cât și turiștilor sau vizitatorilor.

“Clusterul Cluj IT a decis să sprijine acest proiect inițiat în cadrul Consiliului Consultativ în Antreprenoriat și IT pentru că este genul de inițiativă care duce la creșterea calității vieții tuturor celor care trăim aici. Este un proiect pentru comunitatea largă a urbei noastre și care sperăm să fie replicat în cât mai multe orașe din țară”, spune Andrei Kelemen, Directorul Executiv al Clusterului Cluj IT.

Pentru dezvoltarea aplicației Cluj Now, developerii LIFE IS HARD au lucrat vreme de o jumătate de an, aplicația fiind oferită în mod gratuit autorităților clujene.

“Considerăm că acesta este rolul tehnologiei - să facă oamenilor viața mai usoară – iar implicarea noastră este firească. Proiectul inițiat de Primărie are impact pozitiv asupra comunității clujene, iar noi, având competențele necesare, am decis să ajutăm la concretizarea acestuia, dezvoltând aplicația Cluj Now ", consideră Erik Barna, CEO și fondator al companiei LIFE IS HARD.

Aplicația Cluj Now este disponibilă pentru toți cei care utilizează dispozitivele mobile cu sisteme de operare Android și iOS.

Cluj IT Cluster este o asociaţie de tip cluster inovativ, înfiinţatǎ în octombrie 2012, care numără în prezent mai mult de 55 de membri: peste 40 de companii de IT cu mii de angajaţi şi cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, universităţi și institute de cercetare, instituții publice și organizații catalizator. Inițiativă de business, clusterul urmărește creșterea competitivității sectorului IT și a vizibilității industriei IT româneşti, precum și poziţionarea Clujului ca un hub digital inovator.