Evertoys este un startup care închiriază jocuri și jucării printr-un model de business de tip abonament. De principiu, un fel de Netflix pentru jucării. În 2017, Evertoys a reușit să crească de 6 ori cifra de afaceri față de anul precedent. Prin parteneriatul cu Sparking Capital, Evertoys își propune să accelereze tracțiunea companiei, estimând o creștere a cifrei de afaceri cu un multiplicator de 20 în următorii 3 ani.

Deși reprezentanții Evertoys sau Sparking Capital nu au dat publicității valoarea exactă a investiției, finanțările oferite de Sparking Capital sunt în limita a 100.000 de euro, după cum spune Vlad Panait, fondatorul Sparking Capital.

”Colaborarea cu Sparking Capital a fost definitorie pentru strategia noastră și ne-a permis sa cristalizăm strategia de creștere. Suportul Sparking Capital, alături de investiție, este esențial prin accesul la rețeaua de contacte și conturarea unui plan de marketing care să ne asigure creșterea accelerată pe care o planificăm. Focusul nostru în perioada următoare, care se va reflecta și în alocarea investiției, va fi cu prioritate în campanii de marketing pentru achiziția de abonați noi, creșterea notorietății mărcii și a modelului de afacere, dezvoltarea unei aplicații native și integrarea platformelor digitale, dar nu în ultimul rând în creșterea stocul de jucării necesar creșterii afacerii”, declară Emil Olteanu, co-fondator Evertoys.

Potrivit reprezentanților Sparking Capital, parteneriatul dintre cele două entități a fost realizat după o perioadă de aproximativ 3 luni de negocieri și due diligence. ”Investim într-o afacere care își propune să schimbe în viitor status quo-ul industriei de jucării din România, prin introducerea conceptului de bibliotecă de jucării pe bază de abonament“, susține Vlad Panait, fondator Sparking Capital.

Sparking Capital este un fond cu capital de risc de tip Business Angel, după cum afirmă cei doi parteneri ai săi, Vlad Panait și Cristian Negruțiu. Compania face investiții de tip pre-seed și seed în startup-uri care activează în diferite verticale. Vlad Panait are o experiență comercială de peste 20 de ani, din care peste 7 ani de lucru în cadru unor multinaționale precum Heineken și Philips, ca Director de Marketing/Membru în Board în Etiopia, Serbia, România. Este Business Angel, mentor în cadrul Impact Hub Bucharest și adviser pentru diferite startup-uri.

Cristian Negruțiu, partener Sparking Capital, a lucrat peste 20 de ani în multinaționale precum Sarantis, Cadbury, DSV Solutions ca Director Executiv /Membru în Board, fiind și Business Angel.

“Ecosistemul antreprenorial din România este în plină efervescență: startup-uri în dezvoltare, fonduri cu capital de risc intrând în piață, programe de accelerare a afacerilor, din ce în ce mai multi tineri aspirând la statutul de antreprenor de succes. O nevoie principală a startup-urilor, alături de investiția financiară, este cea de know-how, mentoring și networking care să faciliteze creșterea, dezvoltarea multidimensională și scalarea internațională pe care Sparking Capital o oferă startup-urilor cu care colaborează”, declară Cristian Negruțiu, partener Sparking Capital.