Code 4 Diversity este un hachathon organizat de Accenture România și va avea loc între 24 și 25 martie la București. Cea mai bună echipă are șansa de a câștiga 2.500 de euro, iar aplicația pe care o vor dezvolta va fi folosită de E-Civis, un ONG care organizează, printre altele, ediția locală a evenimentului Săptămâna Europeană a Roboticii.

Înscrierile sunt încă deschise până pe data de 22 martie, iar organizatorii vor accepta un număr de 20 de echipe.

Dacă vreți să vă înscrieți în cadrul hackathon-ului Code 4 Diversity trebuie să aveți alături de voi încă unul sau trei coechipieri cu experiență de cel puțin un an în industria IT.

Echipele participante vor lucra la dezvoltare unei aplicații web pe un anumit topic, cu focus pe diversitate, topic pe care îl vor afla la începutul evenimentului. Pe parcursul a 24 de ore vor trebui să creeze o formă funcționabilă a acelei aplicații. Pentru a veni în ajutorul echipelor participante, pe parcursul hackathonului vor fi sesiuni de Q&A cu mentorii Accenture Technology.

E-Civis a organizat în 2016 șase dintre cele șapte evenimente din cadrul Săptămânii Europene a Roboticii. Săptămâna Europeană a Roboticii este o iniţiativă a EURobotics, demarată în anul 2011, ce are drept scop promovarea industriei roboticii în ţările Uniunii Europene.

Conform celui mai recent raport privind industria mondială a roboticii, în 2016 cifra de afaceri din domeniul roboţilor destinaţi serviciilor a ajuns la 31 de miliarde de dolari, depăşind-o pe cea din domeniul roboţilor industriali. Acelaşi raport arată că, până în 2022, afacerile în domeniu vor ajunge la 237 miliarde de dolari, cu creştere preponderent în domeniul roboţilor destinaţi serviciilor.