Code 4 Diversity este un hachathon organizat de Accenture România și va avea loc între 24 și 25 martie la București. Cea mai bună echipă are șansa de a câștiga 2.500 de euro, iar aplicația pe care o vor dezvolta va fi folosită de E-Civis, un ONG care organizează, printre altele, ediția locală a evenimentului Săptămâna Europeană a Roboticii.

Înscrierile sunt încă deschise până pe data de 22 martie, iar organizatorii vor accepta un număr de 20 de echipe.

Dacă vreți să vă înscrieți în cadrul hackathon-ului Code 4 Diversity trebuie să aveți alături de voi încă unul sau trei coechipieri cu experiență de cel puțin un an în industria IT.

Echipele participante vor lucra la dezvoltare unei aplicații {{web[39]}} pe un anumit topic, cu focus pe diversitate, topic pe care îl vor afla la începutul evenimentului. Pe parcursul a 24 de ore vor trebui să creeze o formă funcționabilă a acelei aplicații. Pentru a veni în ajutorul echipelor participante, pe parcursul hackathonului vor fi sesiuni de Q&A cu mentorii Accenture Technology.

E-Civis a organizat în 2016 șase dintre cele șapte evenimente din cadrul Săptămânii Europene a Roboticii. Săptămâna Europeană a Roboticii este o iniţiativă a EURobotics, demarată în anul 2011, ce are {{drept[48]}} scop promovarea industriei roboticii în ţările Uniunii Europene.

Conform celui mai recent raport privind industria mondială a roboticii, în 2016 cifra de afaceri din domeniul roboţilor destinaţi serviciilor a ajuns la 31 de miliarde de dolari, depăşind-o pe cea din domeniul roboţilor industriali. Acelaşi raport arată că, până în 2022, afacerile în domeniu vor ajunge la 237 miliarde de dolari, cu creştere preponderent în domeniul roboţilor destinaţi serviciilor.