2020 a fost despre tehnologie și conexiuni. Ne-am îndepărtat fizic, dar ne-am conectat pe internet. Cu toții am traversat noi provocări, iar mulți am reușit să ne învingem temerile, să trecem barierele impuse de criza medicală și să demonstrăm că putem face performanță și în situații atipice.

Este și cazul celor peste șaptezeci de fete și băieți, care iubesc să programeze, și care, împreună cu mentorii lor, s-au mobilizat și au înscris 13 proiecte digitale inovatoare care adresează probleme din comunitate la Târgul Național de Știință și Tehnologie pentru Copii, organizat de Fundația Progress, în cadrul proiectului CODE Kids România.

Micii coderi au identificat o serie de lucruri care pot funcționa mai bine în satele și orașele din care provin și vor propune soluțiile lor pe scena virtuală, în fața unui juriu și a unui public numeros.

Proiectele înscrise în concurs ne arată că elevii de gimnaziu își doresc să fie în siguranță, pe stradă și la școală, că visează la un viitor mai bun, într-un mediu sănătos și protejat. Cu toții ne așteaptă să-i susținem și să le admirăm roboțeii, ceasurile digitale, radarele de monitorizare a mișcării, aplicațiile mobile și altele.

”Târgul Național de Știință și Tehnologie este evenimentul unde toți copiii din program doresc să ajungă, deoarece după doi ani de activități, munca lor este adusă în fața publicului. Văzând proiectele lor finale și comparând cu acei copii pe care i-am cunoscut în urmă cu doi ani de zile, spun cu mândrie că ne-am respectat promisiunea și din consumatori de conținut digital, am creat dezvoltatori. Arătăm cu acest eveniment că și în mediul rural din România se poate face performanță și dacă vor continua în direcția aceasta, în următorii ani vom auzi de primele start-up-uri create de acești copii sau îi vom avea colegi ca IT-iști. Să ajungem aici a fost un efort colectiv și mulțumesc partenerilor locali și naționali pentru implicare și experiența de a rescrie viitorul acestor copii.”, spune Ovidiu Ana - Director Dezvoltare Fundația Progress

Înregistrarea și participarea la eveniment sunt gratuite. Biletele sunt disponibile la acest link.

Munca juniorilor programatori va fi apreciată și recompensată.

Trei premii mari sunt puse în joc pentru proiectele care vor urca pe podium, astfel:

Locul I - o imprimantă 3D;

Locul II- Kit robotic Ultimate 2.0 MAKEBLOCK;

Locul III - Joc de construcție educativ STEM & Robotic Pro Set.

Un premiu de popularitate, dar și premii de încurajare sunt pregătite să ajungă la toți participanții.