Nicușor Dan a declarat că-n București există între 50.000 și 60.000 de mașini abandonate și dorește ca acestea să fie ridicate pentru a elibera locurile de parcare.

În acest context, orice locuitor al Bucureștiului poate face o petiție pentru ridicarea unei mașini abandonate prin intermediul unei aplicații mobile, disponibile atât pe iOS și Android. Chiar dacă nu arată extraordinar, aplicația Panoul de Bord trimite practic un formular tipizat mai departe cu o raportare.

Cum funcționează? După ce instalezi aplicația Panoul de Bord trimiți o Sesizare către Spații Publice - București - CGMB - Parcări- Parcare abuzivă/ilegală.

După ce adaugi coordonatele GPS, o fotografie și detaliile locației apeși pe Generează email și acesta este gata completat. Aplicația în sine nu trimite email-ul, ci-l generează gata completat ca tu să poți să te duci în aplicația ta de mail și doar să-l copiezi acolo, inclusiv cu adresa de mail a instituției către care faci sesizare. Pentru că știm cu toții că uneori e greu să găsești cui să te adresezi.

Practic, în felul acesta nu mai ești obligat să completezi o cerere și să scrii prea multe, ci doar adresa și să încarci o fotografie.

Odată ce ai trimis către CGMB cererea, revii în aplicația Panoul de Bord și confirmi trimiterea.

Aplicația e dezvoltată de Asociația Segoia, un ONG care vrea să dezvolte societatea civile prin unelte digitale care să ajute cetățenii.