O vulnerabilitate în codul rețelei de socializare a dus la preluarea din partea hackerilor a login-urilor utilizatorilor, aceștia având, astfel, acces la cele mai personale informații ale userilor Facebook.

Oficialii companiei au spus că "le pare rău" că a fost posibilă această breșă de securitate, după cum informează publicația Independent.

Problema a fost la tool-ul "view as", care le permite oamenilor să-și vizualizeze propriile profiluri la fel cum se uită pe profilurile prietenilor. Exploatând această vulnerabilitate, hackerii au putut să fure un "access token" care are ca scop menținerea în siguranță a conturilor utilizatorilor, următorul pas fiind, evident, compromiterea conturilor, au anunțat cei de la Facebook.

În acest moment reprezentanții companiei au declarat că nu știu cine a spart rețeaua sau cum a fost folosit acel bug, însă investighează acest aspect.

În această dimineață mai mulți utilizatori din România au afirmat că au fost nevoiți să-și reintroducă parolele pentru a-și accesa conturile. Oficialii rețelei spun că au luat decizia de a-i deloga pentru a-i proteja de efectele acestei breșe de securitate. Cei de la Facebook nu au spus cine sunt utilizatorii afectați, însă au precizat că toate conturile afectate au fost resetate, la fel ca încă alte 40 de milioane de conturi, aceasta fiind ”o măsură de precauție”, după cum anunță BBC.

Reprezentanții Facebook au făcut precizări aici.